Şanlıurfa’da Öcalan'a Destek Yürüyüşü

Şanlıurfa’da, Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının 15. yıldönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Öcalan'a Destek Yürüyüşü

Topçu meydanında toplanan kalabalık bir grup, sloganlar eşliğinde Karakoyun iş merkezine kadar yürüdü. BDP Milletvekili İbrahim Binici, BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin, BDP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, partililer ve çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşte sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı. Karakoyun iş merkezinde bir basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin, “Değerli halkımı ve basın emekçileri bugün gerçekleştirdiğimiz yürüyüşün ardından, Urfa ve Kürt halkının sürece ve uluslar arası komploya yaklaşımını da görmüş bulunmaktayız. Uluslararası komplo ile bağlantılı olarak gelişen son siyasi sürecin oluşturduğu kaotik hava artık tüm Türkiye halkları tarafından tepkiyle karşılanmaktadır” dedi.

BDP İl Başkanı Yıldıztekin’den sonra bir açıklama yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise “9 Ekim 1998’de Öcalan’ın Ortadoğu'dan çıkarılmasının yıldönümüdür. Bugünden sonra Öcalan’ın serbest bırakılması, özgürlüğüne kavuşturulması Kürt halkının doğuştan var olan anadilinin, kültürünün kabul edilmesi elzemdir. Onun için bir an önce gerçek bir demokrasi paketinin, bir özgürlükler paketinin parlamentoda yasalaştırarak derhal halka açıklanmalıdır” şeklinde konuştu.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağılırken, polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Kaynak: İHA