Ak Parti Aday Adayı Çakıroğlu, Mezbahaya Tepkili

Güzelbahçe'de yapılması planlanan mezbaha projesinin karşısında yer aldıklarını söyleyen AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, 14 bin metrekarelik, çiçek yetiştirilen tarım arazisinin yok edilecek olmasına tepki gösterdi.

Ak Parti Aday Adayı Çakıroğlu, Mezbahaya Tepkili

Güzelbahçe Belediyesi'nin Haziran ayında aldığı meclis kararı ile Yelki Mahallesi Işıklar Mevkii'ndeki 13 bin 560 metrekarelik çiçek tarlalarına mezbaha yapılması kararına Ak Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan kesim yeri ihtiyacına, Güzelbahçe Belediyesi ücretsiz yer vererek sahip çıkıyor. Bölgede verimli topraklar olduğu için çiçek yetiştiriciliği yapılıyor. Öyle ki, üretilen çiçekler Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. Böylesine değerli toprakları bu şekilde katletmek doğaya ve Güzelbahçeliler'e yapılan bir hakarettir" diyerek tarım arazilerinin talan edilmesine karşı çıktıklarını dile getirdi.

DOĞA KATLİAMINA SEYİRCİ KALINIYOR
Güzelbahçeliler'e bu projenin sorulmadığının da altını çizen Çakıroğlu, "Meclis üyeleri vicdan azabı çekiyor, 'biz görmeden karar vermişiz' diyor. Bölgede bu doğal güzelliğin yanında meşe, narenciye ve zeytin ağaçları var. Yapılması planlanan mezbaha ile gerek bu verimli araziye ve ağaçlara gerekse de Çamlıçay Deresi'ne büyük zarar verilecek. Bu vurdumduymaz anlayış gelecek nesillere bu doğa katliamının hesabını veremez" şeklinde konuştu.

BÖLGE İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINMIYOR
Güzelbahçe'de sadece 5 kasap olduğunu ve hayvan yetiştiriciliği yapılmadığına dikkat çeken Ak Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, doğayı böylesine tahrip edecek bir projeye karşı çıktıklarını söyledi.

Tek dertlerinin Güzelbahçeliler'e doğru hizmeti vermek olduğunu ifade eden Çakıroğlu, "Katılımcı demokrasi yerine, dediğim dedik zihniyeti tercih ediyorlar. İlçe ihtiyaçlarını karşılamak yerine benim partilim diyorlar. İddia ediyorum, yerel seçimlerde Ak Parti'ye destek verecek Güzelbahçeli hemşehrilerimle elele bambaşka hedefleri gerçeğe çevireceğiz. Hizmetlerimiz Güzelbahçe'ye zarar vermeyecek, aksine Güzelbahçe'yi doğasıyla İzmir'in tercih edilen markası haline getirecek. Biz sivil toplum kuruluşları ve Güzelbahçeliler ile karar alacağız" dedi.

Kaynak: İHA