Kurbanlıklar Ankara'da Alıcılarını Bekliyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ankara'daki hayvan pazarları Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kurbanlıklarla doldu. Ankara'nın en büyük hayvan pazarı olan Ovacık Kurban Satış Yeri'nde küçükbaş hayvanların fiyatı 400 lira ile 750 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvan fiyatları 2 bin liradan başlayıp 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ovacık hayvan pazarını gezerek besicilerle ve vatandaşlarla sohbet etti. AA muhabirine kurbanlık seçimine ve kesimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temel, vatandaşların kurbanlık alırken kulak küpelerine, veteriner sağlık raporlarına ve pasaportlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için valilik, belediye ve Gıda, Tarım İl Müdürlüğü olarak bütün tedbirleri aldıklarını dile getiren Temel, Ankara'da kurban satış ve kesim yerlerine yönelik kontrollerinin bizzat belediye veteriner hekimleri ile il ve ilçe tarım müdürlüklerindeki veteriner hekimler tarafından yapıldığını ifade etti.

-Cadde ve sokaklarda kurban kesenlere yasal işlem

Temel, Ankara'da yaklaşık 50 kurban satış, 115 de kesim yerinin bulunduğunu belirterek, "Vatandaşların sokaklarda, cadde ortalarında kurban kesmeleri yasak. Belirlenmiş mezbahalarda ve özel olarak yapılmış kesim yerlerinde hayvanlarını kesebilecekler. Bunun haricinde caddelerde sokaklarda kurban kesmeye çalışanlarla ilgili olarak yasal işlem yapılacak" diye konuştu.

Pazar yerlerinde veteriner hekimlerin görevli olduğunu anlatan Temel, kurban alacakların veterinerler vasıtasıyla hayvanların gebelik, hastalık ve yaş durumlarıyla ilgili bilgi alabileceklerini söyledi.

Temel, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvanların özellikle kulak küpelerinin, veteriner sağlık raporlarının ve pasaportlarının bulunup bulunmadığına dikkat etsinler. Ankara'da Kurban Bayramı öncesi hafta sonunda ve bayramda 3 gün il ve ilçe müdürlüklerinde nöbetçi veteriner hekimlerimiz hazır olarak vatandaşlardan gelecek her türlü sorunu çözmek üzere hazır bekleyecekler."

-Ovacık Kurban Satış Yeri

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen pazar yerinde 650 büyükbaş, 50 küçükbaş kurbanlık çadırı bulunuyor. Bu çadırlarda yaklaşık 15 bin büyükbaş ve 7 bin 500 küçükbaş kurbanlık satışa sunuluyor. 70 belediye personelinin görevli olduğu alanda 24 saat güvenlik, gece ışıklandırma, sıcak su, yemek çadırı, mescid, ambulans ve veteriner hizmetleri bulunuyor.

Kaynak: AA