Gölpazarı'nda 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'

Gölpazarı ilçesinde, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla kadınlara yönelik program yapıldı.

Belediye Düğün Salonu'ndaki programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Orta Mahalle Camisi İmam Hatibi Mehmet Poyraz tarafından Kuran-ı Kerim'den ayetler okundu.

Diyanet İşleri Bakanlığının bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasında ana temayı "Cami, Kadın ve Aile" olarak belirlediğini hatırlatan İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre, buna uygun olarak bu programı hazırladıklarını söyledi.

Yaygın eğitim kurumları olan camilere odaklı bir yaşama sahip olunması gerektiğini, Allah'ın davetinin kadın-erkek ayrımı olmadan herkesi kapsadığını vurgulayan Cüre, Hazreti Peygamber'in Medine'ye hicret yolunda Kuba'da ilk mescidi inşa etmesi ve Medine'de ilk iş olarak caminin yerini tespit edip Mescid-i Nebevi'nin inşasına başlamasının, camilerin ve vakit namazlarını camide cemaatle kılmanın önemini gösterdiğini anlattı.

Etkinlik, Merkez Kur'an Kursu öğreticisi Zehra Betül Bakan'ın, "İslamın Kadına Verdiği Değer", İsmetpaşa Kur'an Kursu öğreticisi Zehra Dağ'ın, "Kadının Camiye Kattığı Değer", Osmangazi Kur'an Kursu öğreticisi Emine Cüre'nin, "Asr-ı Saadetteki Cami ve Kadın Münasebeti" konulu sunumlarıyla sona erdi.

Kaynak: AA