Erzurum'daki Silahlı Gasp Davasında Karar

Erzurum'da silahla 3 öğrencinin cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Hakan Uçar, müşteki ve sanık avukatları ile yakınları hazır bulundu.

Sanık Uçar savunmasında, pişman olduğunu, eşinin cezaevine girdikten sonra Erzurum Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtığını, yuvasının dağılmak üzere olduğunu savunarak tahliyesini talep etti.

Sanık avukatı ise müvekkilinin söz konusu yağma suçunu iddia edildiği gibi cebir ve şiddet kullanarak işlemediğini, mağdurların cep telefonlarını kendi istekleriyle verdiklerini, silahlı yağma suçunun oluşmadığını savunarak tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak mahkemeye sunduğu mütalaasında, yaşları küçük mağdurlara sanığın silah göstererek korku saldığını, cep telefonlarını zorla alıp yağma suçu işlediğinin dosyanın içerisinden ve eldeki delillerden anlaşıldığını belirtti.

Sanığın ele geçirilemeyen silahla mağdurlara 'Hepinize sıkarım"' dediğini, ardından kaçtığını, cep telefonlarını bir iş yerine sattığının belirlendiğini ifade eden Bayrak, yaşı küçük 3 çocuğa karşı silahlı yağma suçu işlediğinin kesinleştiğini, her mağdura karşı işlediği suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme başkanı Hüseyin Öztürk, sanık Uçar'ın ''silahlı yağma'' suçunu ayrı ayrı işlediğinden 8 yıl 4'er ay olmak üzere 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Uçar'ın aldığı hapis cezası göz önüne alınarak tahliyesinin reddine, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: AA