Altın Portakal Kum Heykel Sergisi 7 Ekim'de Açılacak

Altın Portakal ödülüne layık görülmüş 14 sanatçının kumdan heykellerinin yer aldığı "Altın Portakal Kum Heykel Sergisi", 7 Ekim'de kapılarını açacak.

Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, Lara'da yaklaşık bin metrekare alanda düzenlenen sergide, Türkan Şoray, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Filiz Akın, Ayhan Işık, Eşref Kolçak, Yılmaz Güney, İzzet Günay'ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz'in kumdan yapılmış büstlerinin sergileneceğini bildirdi.

Altın Portakal ödülü alan diğer sanatçıların heykellerinin de sergi alanına ekleneceğini belirten Karaca, serginin yapılacak ışık düzenlemesiyle gece de ziyaret edilebileceğini ifade etti.

Karaca, ziyaretçilerin eserleri izlerken bir yandan da filmlerden diyalogları dinleyebileceklerine değindi.

Karaca, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"İnanıyorum ki sergi ziyaret edenlerin hafızalarında unutulmaz izler bırakacak. Yarım asrı geride bırakan Altın Portakal Film Festivali ile böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atmış olmaktan ötürü çok mutluyuz. Altın Portakal Kum Heykel Sergisi ile Türk sinemasının unutulmayan karakterlerini bir kez daha anmış olmamın yanı sıra hayranlarıyla çok çarpıcı biçimde karşı karşıya getirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz."

Kaynak: AA