Gezi Parkı'nın Ekonomik Boyutu Objektif'te Masaya Yatırıldı

Türkiye'yi aylardır meşgul eden Gezi olaylarının finans kaynakları ve bu paraların bazı merkezler tarafından iç edilmesi ile ilgili sır perdesi, Beyaz TV ekranında masaya yatırıldı.

Gezi Parkı'nın Ekonomik Boyutu Objektif'te Masaya Yatırıldı
Kadir Çelik'in sunduğu Objektif adlı programda Gezi Parkı olayları masaya yatırıldı. Kadir isimli Gezi Parkı eylemcisi tarafından tutulan defter Objektif programına damgasını vurdu.  Objektif, Gezi Parkı'nın 'kara kaplı' defterini ele geçirdi. O defterden çarpıcı satırlar bir bir açıklandı.

S.T isimli şahıs Gezi Parkı eylemcilerine gelen yardımların başında bulunuyordu. S.T.yardımların kişilerden, ünlülerden ve milletvekillerinden geldiğini söyledi.

Tesadüfen Gezi parkı eylemlerine katıldığını belirten S. T. bir anda genel yardım ve revir sorumlusu olduğunu belirtiyor.

Tarkan, Sezen Aksu, Levent Kırca, Nejat İşler, Volkan Konak gibi ünlü isimlerin ve Kurtlar Vadisi, Behzat gibi dizi ekiplerinin yaptığı yardımlar kara kaplı defterde tutulmuş.

Serdar Arseven: Samimiyet yok. Eş zamanlı eylemler. Abuk sabuk laflar ediliyor. Bir tanesi travesti bir tanesi gay bir tanesi lezbiyen bir tanesi Müslüman bir yandan da PKK'lılar tarafından Atatürk ve Abdullah Öcalan posterleri yan yana getiriliyor... Bizim de ismimiz gündeme gelsin diyen marjinal gruplar var. Araya yaz tatili ve bayram girdi olaylar bitti.

BEN GEZİ OLAYLARININ HİÇ BİR KARESİNİ CİDDİYE ALMADIM.
Ben Gezi Parkı ile ilgili yazdığımda onlarca mail geldi. Ama bankaların yüzden fazla kalemde aldığı ücretleri on tane yazımda yazdım ama tek mail gelmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a zalim diyen 'Antikapitalist Müslümanlar üyesine Serdar Arseven zor soruyu sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu Zalim Mi?

Antikapitalist Müslümanlar üyesi Sedat Doğan'a Serdar Arseven, 'Kemal Kılıçdaroğlu zalim mi?' diye sordu. Serdar Arseven'i köşeye sıkıştırdığı Sedat Doğan, Bülent Ecevit'e zalim derdi ama Kemal Kılıçdaroğlu'na zalim diyemedi.

Savcı Sayan, Bület Ecevit'e 'zalim' diyen Sedat Doğan'a ayar çekti. Bizim kültürümüzde ölünün arkasında konuşmanın olmadığını söyleyen Savcı Sayan, Sedat Doğan'ın özür dilemesini istedi. Sayan, 'eğer sen özrü dilemezsen ben burada oturmam' dedi. Sedat Doğan canlı yayında özür dilemek zorunda kaldı.

Banu Avar'ın 2011 yılında çıkan kitabında 2013 yılında Canvas'ın eylem planı kapsamında insanların sokaklara döküleceği ve toplu namazlar kılınacağı yazıldığı Antikapitalist Müslümanlar üyesi Sedat Doğan'a soruldu. Sedat Doğan'a bunu Banu Avar'ın nereden bildiği soruldu. Sedat Doğan ise soruya net yanıt vermedi.

Gezi Parkı eylemcisi Erbil Sever: Gezi Parkı kendiliğinden gelişen doğal bir harekettir. Gezi Parkı hareketinin halk hareketi olarak kalması için elimizden geleni yaptık.

Savcı Sayan: Gezi Parkı olaylarını farklı bir açıdan değerlendireyim. Gezi olayları uluslar arası 28 Şubat'tır. Hakim güçler Türkiye üzerinde oyun oyun oynamak istediler. Her kesimi kullandılar. Ben samimiyetlerinden şüphe etmiyorum. Ben hükümeti devirmek isteyenlerinde samimiyeti olduğuna inanıyorum Şimdi bu uluslar arası 28 Şubat'tır. İzlediğim videoda iki sene önce ben demişim ki önce muhalefeti yok edecekler sonra iktidara halka zulm ediyorlar diyecekler. Daha sonra da Alevi-Sünni, Kürt-Türk savaşı çıkartmak istiyorlar. Halk hareketi tabandan başlar ve sermaye bunu bastırmak ister. Gezi Parkı olaylarına baktığımızda ise gariban durumundan rahat baronlar rahat durmuyor. Bizi birbirimizi öldürmek için çalışıyorlar. Kapitalistlerin her servisini kullandınız. Koç'un üniversitesinde binlerce ağaç kesilirken neredeydiniz? Siz oyuna geliyorsunuz biz oyuna gelmiyoruz.

Serdar Arseven, Sedat Doğan ve Erbil Sever'e 'Sarıyer'de Koç binlerce ağacı katletti. Siz ne yaptınız? Karşı bir eyleminiz oldu mu? 28 Şubat'ı çok iyi hatırladığınızı söylüyorsunuz. Şimdi duydunuz sizden bir şeyler bekliyoruz.' dedi.

CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNE PAHALI TELEFONLAR

S.T. isimli Gezi Parkı eylemcisi 22 adet pahalı telefonların eylemcilere CHP milletvekilleri tarafından verildiğini söyledi. Gezi parkı eylemcileri tarafından telefonlarımız çalındı denilerek CHP'li vekillerden telefon istenmiş. CHP'li vekillerde 22 adet tefonu rahat iletişim kursunlar diye getirip teslim etmiş. CHP'li milletvekilleri geri telefonları isteyince de olaylar böyle duyuruldu.

Kara defteri tutan S. T., 'cep telefonları ve malzemeleri CHP'li vekiller benden istiyor. Benim annem hasta ben hem annemle hem de bu olaylarla ilgileniyorum. Gitsinler kime verdilerse onlardan alsınlar' dedi.

S.T.:BDP'li marjinal gruplar reviri bastı.

S. T. isimli Gezi Parkı eylemcisi programa katılmadan önce çok sayıda telefon altığını ve programa çıkma denildiğini söyledi.

Savcı Sayan: Bu bir halk hareketi değil. Barn hareketi her kes tarafından da biliniyor. İstanbul seryamesi bir zamanlar hükümete şantajda bulunuyor. Önceden de kuyruklar oluşturuluyordu. Anadolu sermayesi güçlenince rahatsız oldular. Bu hareketi halk çocukları üzerinden yaptılar. Ramazanda kemoyla cemoyla şunala bunla iftar yaptınız. Neden komşun Suriye açtı onlarla iftar yapmadınız?