Yozgat Eski Milletvekili Kazım Arslan Ak Parti’den Yozgat Belediye Başkan Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı

Eski Milletvekili Kazım Arslan, AK Parti’den Yozgat Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yaptı.


1994 Yılında Refah Partisinden Yozgat Belediye Başkan Adayı ve 1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Yozgat Milletvekili seçilen Kazım Arslan, 2014 mahalli idareler seçimleri için AK Parti’den Yozgat Belediye Başkan Aday Adaylığı resmi müracaatını yaptı. Belediye başkan aday adaylığı başvuru belgesini AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz’e sunan Arslan, 1994 yılında yapılan mahalli seçimlerde o zaman o günkü sayın başbakanımızın da mensubu olduğu Refah Partisi’nin belediye başkan aday adayı olarak halkın karşısına çıktığını belirterek, “O günkü teşkilatımızın daveti üzerine halkımızın karşısına çıkmıştık. Bugün de tekrar halkımızın karşısına bir hizmet yarışının bir ferdi olarak tekrar çıkma kararını aldık. Siyaset her şey değil, tabiî ki, siyasetin dışında da bir hayat var ama siyasetsiz de olmuyor. Neticede ülkeyi, bulunduğunuz ilçeyi, beldeyi yöneteceksiniz, bu da siyasetle oluyor. Yozgat’ta benim AK Parti’ye katılmam ile birlikte aradan birkaç ay geçtikten sonra ismimiz etrafında bir beklenti oluştu, bir talep, oluştu veya biz öyle gördük, belki öyle hissettik ama böyle bir talebi gördük ve neticede de geldiğimiz noktada iki gün önce kararımızı verdik. İl başkanımızla da görüştük, böyle bir hizmet yarışının bir ferdi olmak üzerine sizlerin huzuruna çıkmış bulunuyoruz. Eğer bu kadar insan, bizden bir şeyler bekliyor, bir şeyler talep ediyorsa, bunda da bir hayır var dedik. Hiçbir zaman sonucu ne olursa olsun, inandığımız değerler doğrultusunda mücadele etmekten geri durmadık. Bugün de Yozgatlı hemşehrilerimizin, daha iyiyi daha güzelini, daha faydalı olanı arama noktasında talebini aynı zamanda halkın talebi olarak kabul ediyoruz. Eğer halk, iyi ve güzel doğrultuda bir şeyler talep ediyorsa bu aynı zamanda da hakkın talebidir inancındayım, dolayısıyla olanda hayır vardır diyoruz. Verdiğimiz bu kararın hayırlı olması için Cenabı Hak’ka dua ediyoruz. İnşallah bizim için de Yozgat için de partimiz için de hayırlı olur. Bu kadar yıl sonra aradan 20 yıl geçmiş hala insanların bizimle ilgili güzel şeyler düşünmesi, bizimle ilgili güzel beklentiler içerisinde olması ve bunu mensup olduğumuz AK Parti ailesinin bir ferdi olarak bizden istemesi bizim için de onur vericidir” dedi.

Mahalli idareler çok önemli olduğunu, kendisinin TBMM’inde de görev yaptığını ifade eden Arslan, “Çok genç yaşta milletvekili olarak TBMM’de temsil etme imkanımız oldu. Tabi ki oradaki yapılan hizmetler de kıymetlidir. Ama neticede ilimizde belediye bünyesinde yapılan hizmetler de kıymetlidir ve bir hizmet ihtiyacı ve hizmet sebebidir. Hiç tereddüt etmeden Yozgat Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili talebimizi il teşkilatımıza ilettik. İl teşkilatı, ilçe teşkilatımız, teşkilatımızın diğer mensupları, milletvekillerimiz, bakanlarımız, partimizin gelen merkez teşkilatı ne kadar birlik beraberlik içerisinde çalışırsa, ne kadar uyum içerisinde çalışırsa bu doğrudan başarıyı getirecektir, bu hizmet olacaktır, bu Yozgat’a yansıyacaktır, partimiz çalışmalarına artı olarak yansıyacaktır. Ben bugün belediye başkan aday adaylığına müracaat ederken aynı zamanda düşüncem budur. İnşallah bundan sonrası kısmı Cenabı Hak’kın takdiri ile olan kısımdır. İnşallah böyle bir şey uygun verilirse, böyle gerek parti teşkilatı, gerek genel merkez teşkilatı, gerekse partimizi Ankara’da temsil eden milletvekili bakan arkadaşlarımızla birlikte en güzel uyum içerisinde, en güzel birlik beraberlik içerisinde bulunup, Yozgat halkına hizmet olarak dönüştürmenin gayret içerisinde oluruz” diye konuştu.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz’de 2014 Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimi için aday adaylığı müracaatlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Bugün Yozgat İl Belediyemiz için 5’inci adayımız 20. Dönem Milletvekili Kazım Arslan olmuştur. Bütün arkadaşlarımızın temel amacı bulunduğu yerlerde AK Parti şemsiyesi altında hizmet etmektir. 20’inci dönem milletvekilimiz 1995-1999 yılları arasında milletvekili olarak ülkemize ve ilimize hizmet etmiştir. Bundan sonrada belediye de hizmet etmek için belediye başkan aday adaylığı müracaatında bulundu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA