Bursa'da Kavşak ve Bağlantı Yolları Açılışı Töreni

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, kentin her alanda güçlü ve lider olmasını istediklerini belirterek, "Marka bir dünya kenti olma konusunda heyecanımız sürüyor" dedi.


Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesince Uludağ Üniversitesi'ne ulaşımı rahatlatmak amacıyla yaptırılan bağlantı yolları ve kavşak düzenlemesinin açılış törenindeki konuşmasında, Bursa'nın en güçlü değerlerinden biri olan Uludağ Üniversitesi'nin Bursa'nın gözbebeği ve en önemli kent dinamiklerinden biri olduğunu söyledi.

"Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Uludağ Üniversitesi'nin yanında olacağız'' diyen Altepe, şöyle konuştu:

"Marka bir dünya kenti olma konusunda heyecanımız sürüyor. Şehrin daha yaşanabilir ve ulaşılabilir hale gelmesi için hizmetlerimize devam ediyoruz. Her zaman kent dinamikleri de yanımızda. Bizler de Uludağ Üniversitesi'nin daha güzel hizmetler vermesi ve eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Raylı sistem ağının Ataevler'den Uludağ Üniversitesi'ne kadar ulaştırıldığını anımsatan Altepe, kampüse bir hasta yakınları otelinin yapılacağını ve gıda mühendislerinin çalışmalarına destek sağlayacak bir tesisin de kurulduğunu bildirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise Büyükşehir Belediyesi'ni her zaman yanlarında bulduklarını belirterek, ''Uludağ Üniversitesi kampüsünün altyapısında ciddi yatırım eksikliği vardı, imdadımıza Büyükşehir Belediyesi yetişti. Uludağ Üniversitesi'nin şehirle bütünleşmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin önemli rolü var. Şehrimiz Uludağ Üniversitesi'ni seviyor ve sayıyor. Üniversitemizi güzelleştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Münir Karaloğlu da örnek bir yatırımın açılışının yapıldığını kaydederek, Uludağ Üniversitesi'ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tebrik etti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Başkan Altepe, Dilek ve protokoldekiler Uludağ Üniversitesi Kavşağı ve bağlantı yollarının açılış kurdelesini kesti.

Törene, Harmancık ve Büyükorhan belediye başkanları, Uludağ Üniversitesi akademisyenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA