Aksaray Valisi Altınok Yol Çalışmalarını İnceledi

Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımı sağlayan 2. yolun asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.


Aksaray Valisi Selami Altınok, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında, OSB'ye ulaşmada yolun kısalması ve trafik güvenliğinin sağlanması açısından asfalt çalışmalarının başladığını söyledi.

OSB ile Aksaray'ı birbirine bağlayan yolun kalitesinin iyileştirilmesi ve standardının geliştirilmesinin en büyük arzuları olduğunu ifade eden Altınok, şunları anlattı:

"OSB Yönetim kurulu üyelerimiz, Belediye Başkanımız ve İlgili firma ile yolumuzun asfalt çalışmasını başlatıyoruz. Belediyemiz büyük katkı veriyor. OSB destekliyor ama bu işi Fernas şirketi ve belediye birlikte yürütüyor. Hemşerilerimiz, Adana yolundan dolaştıklarında yolun uzadığı ve trafiğin yoğunluğundan şikayet ediyorlardı. Bu yol şehre hem yakınlık açısından hem de trafiğin daha az olması açısından çok önemli bir yoldu. Bu sene bölünmüş yolun bir tarafını sıcak karışım asfalt yapılıyor. Önümüzdeki yıl da imkanlarımız olduğu ölçüsünde asfalt olmayan diğer bölümü yapmaya gayret edeceğiz."

Aksaray Belediye Başakanı Nevzat Palta ise Organize Sanayi ile Aksaray'ı birbirine bağlayan yaklaşık 6 bin 200 metrelik alanda yol çalışmasının başladığını belirterek, OSB'de 2004 yılında 22 fabrikada 500 kişinin çalıştığını ancak şu anda 145 fabrikada 7 bin kişinin çalışır hale geldiğini söyledi.

Aksaray OSB'de her geçen gün artan bir temponun olduğunu aktaran Palta, "Mevcut yolun kalite anlamında hem de trafiği çekme anlamında sıkıntıları bize her zaman geliyordu. Bu çerçeve içerisinde 2012 yılında bölünmüş yol çalışmalarını başlatmıştık. Sayın Valimiz ile istişare yaptığımızda kış şartları nedeniyle asfalt veya satıh kaplamanın sağlıklı olmayacağını karar verdik. Ciddi bir kış geçti, şu anda zeminde çok güzel bir noktaya geldi. Sıcak asfalt yapmaya karar verdik" dedi.

Kaynak: AA