Mersin'de 'Gadir Hum Bayramı' Etkinliği

Hz. Muhammed'in hicretin 10| yılında Veda Haccı dönüşünde Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir Hum Bayramı İçel'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Alevi Kültür Dernekleri İçel Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz, Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen bayram etkinliğinde yaptığı konuşmada, insanların bütün inanç va kültürlere saygı duyarak yaşamasını ve bu gayeyi yaşatmaları gerektiğini söyledi.

Bütün ülkelerde insan haklarını savunma ve koruma görevinin devletten önce aydınların sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kılavuz, şöyle devam etti:
"Aydınlar, kendi sorunlarının dışındaki toplumsal sorunlarla ilgilenen toplumun seçkin elemanlarıdır. Alevilerin sorunlarını duyurmada önderlik aydınlara, demokrasiyi isteyen politikacılara, iş adamlarına ve serbest meslek sahiplerine düşmektedir. Politik veya maddi çıkar yüzünden Aleviliğini gizleyenlerin de bu tavırlarını bırakmaları gerekir. Aslını ve inancını inkar eden haramzadedir. Aleviler kültürleri gereği, hoşgörü, bilime saygılı, ilerlemeye açık bir toplumdur. Bağnaz düşünceye karşıdırlar. Laik devletin, şeriat devleti kurma çabalarına karşı korunması için bugün Alevi varlığı bir güvencedir. Devlet bu güvenceyi eritmeyi değil kuvvetlendirmeyi düşünmelidir."
Şenlik sonunda katılımcılara yemek dağıtıldı. Bağlama dinletisine ise katılımcılar alkışlarla eşlik etti.
Programa CHP İçel milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA