Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İzmir’e Geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir dizi temaslar gerçekleştirmek üzere yarın İzmir’de olacak.

Yaklaşık 9 ay önce göreve atanan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ilk kapsamlı İzmir ziyaretini böylelikle gerçekleştirecek.

Bakan Çelik programı kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü sabah saatlerinde İzmirli turizmcilerle Mövenpick Otel’de bir araya gelecek. Burada turizmin kanaat önderleriyle bir toplantı gerçekleştirecek olan Bakan Çelik, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcısı Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ile Ege ve İzmir turizminin sorunları ve çözümlerini masaya yatıracak. Saat 10.00’da gerçekleştirilecek toplantıda ayrıca 2013 yılı turizm değerlendirmesi ve 2014 yılı turizm beklentileri görüşülecek.

İŞLER: "İZMİR’İN DESTEĞE İHTİYACI VAR"
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in İzmir ziyaretiyle ilgili açıklama yapan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Bakan Çelik’in ilk İzmir ziyaretinden dolayı sektör olarak son derece mutlu olduklarını söyledi.

Önceki aylarda ETİK olarak Bakan Çelik’i İzmir’e davet ettiklerini belirten İşler, birliğin çağrılarının sonuca ulaştığını söyledi.

İZMİR'İN DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYACI VAR
İşler, Bakan Çelik'in İzmir ziyaretinin verimli sonuçları ortaya çıkaracağına inandıklarını belirterek, "Özellikle ETİK olarak Sayın Bakanımızı İzmir’e çokça davet etmiş, kendisini dört gözle beklediğimizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Bakanımız yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak İzmir’e geliyor. Bu yüzden son derece mutlu ve gururluyuz. Sayın Bakanımızın İzmir’de sektörün temsilcileri ve kentin dinamikleriyle bir araya gelmesinin oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İzmir’de yürütülen ve yürütülmesi gereken birçok proje bulunmaktadır. Yine İzmir EXPO sürecinde yoluna devam etmektedir. İzmir’in daha çok desteğe, daha çok katkıya ihtiyacı var. Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in turizmin ve sektörün sorunlarına karşı hassasiyetini biliyoruz. Kendisinden beklentimiz kentin dinamiklerini yerinde görerek bizlere omuz vermesidir" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmcilerle toplantısının ardından İzmir Valiliği’ni ziyaret edecek. Bakan Çelik daha sonra Expo 2020 İzmir Yürütme Komitesi ile toplantıya katılacak. AK Parti İzmir İl Başkanlığını da ziyaret edecek olan Bakan Çelik, ardından Efes Kongre Merkezi’ne gitmek üzere Kuşadası’na hareket edecek.
Kaynak: İHA