Koyulhisar Heyetinden, Rektör Kocacık’a Ziyaret

Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ve beraberindekiler Cumhuriyet Üniversitesi (C.

Koyulhisar Heyetinden, Rektör Kocacık’a Ziyaret
Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.
Koyulhisar heyeti, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP)’ne bağlı olan Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu’nun, Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlanması konusunda gösterdiği çaba ve gayretleri için Rektör Kocacık’a teşekkür etti.

Rektör Kocacık, Koyulhisar MYO’nun C.Ü.’ye bağlanmasında katkı sağlayan GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ederek, “Koyulhisar MYO’nun üniversitemize katılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız tespitlerde yapılacak olan işlerin neler olduğunu, önümüzdeki günlerde hangi planları yapmamız gerektiğini zaten planlıyoruz. Koyulhisar MYO mevcut yüksekokullarımız içerisinde önemli yer tutacaktır. Gelişimini daha da hızlandıracaktır. Öğrenci sayımızı artıracaktır. Bu şekilde bizde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza bu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu desteklerinin de bundan sonra devam etmesini diliyoruz. Eğitim hayatımıza, üniversitemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan ise, “Koyulhisar Meslek Yüksekokulu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Cumhuriyet Üniversitesi’ne intikal etti. Bu süreçte Sayın Rektörümüzün çok büyük desteğini gördük. Bir kez daha teşekkür ediyoruz ve bundan sonraki çalışmalar içinde desteklerini bekliyoruz. Buna olan inancımız tam. Koyulhisar MYO hepimizin elbirliğiyle çok daha iyi yerlere gelecektir” şeklinde konuştu.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise, “Koyulhisar Meslek Yüksekokulumuz 2006 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne bağlı olarak açılmıştır. Tabi biz kendi ilimizde olmasını hep arzu etmiştik. Sayın Rektörümüz ile daha önce bir araya geldik görüştük, biz buraya gelmek istiyoruz. Sivas’a bağlanmak istiyoruz dedik. Sağ olsun rektörümüz bu teklifimize sıcak baktı. Bizi kabul etti. İki Rektörlükle de görüştük. Okulumuzun devri ile ilgili gerekli işlemleri yaptılar. Bu konuda Sivas’a geçmesiyle ilgili hem biz hem de ilçe halkımız çok sevindik ve memnun olduk. Okulumuzun, Cumhuriyet Üniversitesi’ne geçmesindeki sebeplerden bir tanesi de hem ilimizde olması hem de orada okuyan öğrencilerin ‘Bizim diplomamızda Cumhuriyet Üniversitesi yazsa daha doğru olur, niye Sivas’a geçmiyorsunuz’ gibi söylemleri vardı. Şimdi Sivas’tayız, mutluyuz, sevinçliyiz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA