Atıl Durumdaki Köy Okulları Kur’an Kursu Olarak Hayat Buldu

Arifiye Belediyesi tarafından, Semerciler ve Kumbaşı Mahallelerinde yaptırılan Kur'an Kursları ilk öğrencilerini misafir etmeye başladı.

Atıl Durumdaki Köy Okulları Kur’an Kursu Olarak Hayat Buldu

Arifiye Semerciler ve Kumbaşı mahallelerinde bulunan ve taşımalı eğitim sistemi ile atıl duruma gelen eski köy okulları, Arifiye Belediyesi tarafından tadilat ve onarım çalışmaları ile Kur'an Kursu olarak yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. İlk öğrencilerini ağırlayan Kur'an Kurslarında öğrenim gören kursiyerler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan İsmail Karakullukçu'ya teşekkür ettiler.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, “Okullarımız ilim irfan yuvası. Vatandaşımızı ve çocuklarımızı hayata hazırlayan, onları bilgili ve donanımlı insanlar olarak hayata kazandıran eğitim yuvaları. Hacıköy'de yaptığımız Kur'an kursuna vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgiden sonra, ilçemize mahalle olarak bağlanan Semerciler ve Kumbaşı mahallelerimizde bulunan ve taşımalı eğitim sistemi nedeniyle atıl hale gelen eski köy okullarını onarıp Kur'an Kursu olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda binalardaki çalışmalarımız tamamlandı. Ekiplerimiz çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor. Ancak vatandaşlarımızın bir dakika bile kaybetmeye tahammülü yok. Şu an mahalle sakinleri kurslarımızda Kur'an öğrenmeye başladı bile. Kur'an kurslarımızın, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA