Arifiye Belediyesinden Bir Sosyal Tesis Daha

Arifiye Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan sosyal tesis projelerinden biri daha hayata geçiyor.

Arifiye Belediyesinden Bir Sosyal Tesis Daha
Belediye tarafından yaptırılan Hanlı Düğün Salonu 26 Ekim Cumartesi günü (yarın) hizmete giriyor.
Arifiye’nin Hanlı Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine, Arifiye Belediyesine ait Hanlı Merkez Mahallesinde bulunan yaklaşık 3 bin 500 metrekare alan üzerine 500’ü kapalı, 500’ü de açık alanda olmak üzerine toplam bin kişi kapasiteli sosyal tesis projesinin ihalesi 7 Şubat ‘ta yapılmış ve ihaleyi 593 bin 987 TL+KDV'lik teklifiyle en uygun teklifi veren Han Yapı Mimarlık Firması üstlenmişti. Yapımı tamamlanan düğün salonu, Cumartesi günü yapılacak ilk düğünle hizmete girecek.

İnşaatı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları sürdürülen sosyal tesislerde düğün, sünnet gibi cemiyetlerinin yanı sıra birçok toplantı ve organizasyona ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük de Arifiye ziyareti sırasında düğün salonunda incelemelerde bulunarak düğün salonunu çok beğendi ve Başkan İsmail Karakullukçu'yu tebrik etti.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın talebi üzerine hayata geçirerek hizmete sunduğumuz Nehir Düğün Salonu ve Sosyal Tesislerinden sonra, Hanlı Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın da bu yönde bir talebi oldu. Vatandaşımızın düğün, nişan sünnet gibi cemiyetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel içerikli toplantılarını yapabilecekleri bir tesis yapmak için çalışmalarımıza başladık. Bu bölgede bulunan, mülkiyeti Belediyemize ait olan 3 bin 500 metrekarelik alanda 500 kişilik kapalı, 500 kişilik açık alanda olmak üzere toplam bin kişi kapasiteli Hanlı Düğün Salonu ve Sosyal Tesislerinin ihalesini 7 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirdik. Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon yapı tazında yapılan tesis başta Hanlı Mahallesi sakinleri olmak üzere, tüm Arifiye'mize hizmet verecek şekilde planlandı. Şu anda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Arkadaşlarımız 26 Ekim Cumartesi günü yapılacak düğün cemiyetine yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor. Düğün Salonu için şu ana kadar toplam 725 bin TL harcama yapıldı. Çevre düzenlemeleri ile masa-sandalye ve ses sitemleri ile bu rakam 800 bin TL'yi buluyor. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: İHA