Ak Parti Ankara İl Başkanı Ankara ’nın Gündemi’ne Katıldı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, “Hem belediye başkanlığı, hem meclis üyeliği düzeyinde başörtülü adaylarımızın olma ihtimali var” dedi.


AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın moderatörlüğünü yaptığı Ankara’nın Gündemi Programı’na konuk oldu. Alparslan’ın gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğu programa, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu da yorumlarıyla eşlik etti.

AK Parti’de adaylık başvurularının en son 31 Ekim tarihinde sona ereceğini belirten Alparslan, adayların büyük bir titizlikle incelendiğini ifade etti.

Adayların objektif kıstaslar esas alınarak seçildiğini belirten Alparslan, “AK Parti’de aday belirleme konusunda teşkilatların kanaatleri alınıyor, halkın adaylar konusunda ne düşündüğü anketlerle tespit ediliyor, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin görüşleri isteniyor, adayların temsil kabiliyetlerinin ölçüldüğü birebir mülakatlar yapılıyor. Tüm bilgiler toplandıktan sonra genel merkezde başbakanımızın riyasetinde oluşan en üst komisyonda değerlendiriliyor. Değerlendirilme yapılırken o ilin milletvekilleri ve il başkanlarının tekrar kanaatleri alınıyor. Bu çalışmalar, aday açıklandığında teşkilatların ve halkın ‘Biz de olsak bu adayı seçerdik’ diyebileceği bir hassasiyette yapılıyor. Bazı siyasi partiler aday bulmakta zorlanıyor. Ama AK Parti, en çok aday adayı başvurusunun yapıldığı, herkesin değerlendirilmeye tabi tutulduğu, incelendiği, araştırıldığı, objektif kriterlere göre kararın verildiği bir partidir” dedi.

“BAŞÖRTÜLÜ ADAYLARIMIZ OLABİLİR”
Alparslan, programın sunucusu Batuhan Yaşar’ın sorusu üzerine, belediye ve Meclis düzeyinde başörtülü adayların olabileceğini vurguladı. Başörtülü adayların normalleşen Türkiye’de, özellikle son demokrasi paketinden sonra daha da ciddi bir şekilde dillendirilmeye başlanan bir konu olduğunu belirten Alparslan, “Belki bunun daha önceki yıllarda olması gerekiyordu ama toplum şuan hazır görünüyor. Bu yasal mevzuatlarda yapılan değişikliklerle bugün konuşulur hale geldi. Başbakanımız da bunu ifade etti.

Hem belediye başkanlığı, hem de meclis üyeliği düzeyinde başörtülü adaylarımızın olma ihtimali var. Tabi sadece başörtülü oldukları için değil, diğer meziyetlerinin de uygun olması halinde başörtülü adaylar görebiliriz” dedi.

ÇANKAYA’DA ALEVİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLİR
Ankara’da birçok belediyenin AK Parti’de olduğunu hatırlatan Alparslan, AK Parti’de olmayan belediyelerle ilgili daha titiz çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Alparslan, Çankaya İlçesi ile ilgili özel bir çalışmalarının olup olmadığı yönündeki bir soruyu, “Çankaya ile ilgili biraz daha yoğun çalışmalarımız var. Bu yoğun çalışma, bizim oradaki seçmenlere ulaşabilme gayretlerimizi şekillendiriyor. Biz orada her seçmene ulaşmakla ilgili bir takvim yaptık. Şundan eminiz ki, bizi doğru anladıklarında, bizimle doğru irtibat kurduklarında, biz kendimizi iyi anlatabildiğimizde tercihleri kesinlikle değişecektir” diye cevapladı. Alparslan, moderatör Batuhan Yaşar’ın bir sorusu üzerine, Çankaya’da Alevi bir belediye başkan adayı gösterebileceklerini belirtti.

Seçmenleri ve adayları din ve mezheplerine göre ayırmadıklarını ifade eden Alparslan, “AK Parti etnik kimlik, mezhep, dinsel kimlik üzerinden bir siyaset üretmiyor. Biz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”, “Millet iradesi egemendir” ilkeleri üzerinden siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA