İka Yönetim Kurulu Adıyaman’da Toplandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Ekim ayı olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirildi.

İka Yönetim Kurulu Adıyaman’da Toplandı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında Adıyaman Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılı Mali Destek Programı ile ilgili yol haritası ilgili sunumlar yapılarak Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın kurulduğu günden beri bölgeyi geleceğe taşıyacak düşünce ve politikalar üreten, uygulayan, sürdürülebilir kalkınmada öncü, yeniliklere açık ve bir kurum olduğunun altını çizen İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ajansın bölgedeki tüm kesimlerde kalkınma bilinci ve ivmesi oluşturduğunu söyledi.

Kalkınma ajanslarının bölgenin gelişiminde sadece ekonomik konulara yoğunlaşmanın yanında sosyal dengenin sağlanması ve bölgeye yayılması hususunda stratejik bir role sahip olduğunu belirten Vali Tapsız, ajanslar ile birlikte bölgede oluşan ortak akıl ve buna dayalı kalkınma stratejilerinin oluşmaya başladığını kaydetti.

Vali Tapsız, “İpekyolu Kalkınma Ajansı da kurulduğu bölgede ortak akıl ve kolektif bir yapı oluşturmuştur. 3 yıl gibi kısa süre zarfında hem mali destek programlarıyla bölge ekonomisine büyük katkı sağlamış hem de bölge planı hazırlayarak bölgenin yatırım olanaklarını ve zenginliklerini resmederek bölgenin yol haritasını çıkarmıştır. Bunun yanında toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi, proje ve faaliyetler konusunda paydaşlara eğitimler verilmiştir. İKA ayrıca belirlediği misyon çerçevesinde, yerel potansiyelleri yenilikçilik ve girişimcilik kültürü ile harekete geçirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü vazifesi görmüştür” şeklinde konuştu.

Toplantıya; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.

Kaynak: İHA