Yeni Citroen C4 Picasso, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Yeni Citroen C4 Picasso 68 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

Citroen açıklamasına göre, yeni model 24 Eylül itibariyle Türkiye'deki 50'den fazla Citroen satış noktasındaki yerini aldı.

Citroen C4 Picasso, PSA grubu içerisinde EMP 2 platformunu kullanan ilk model olma özelliğini taşırken, 140 kg daha hafif olması sayesinde, düşük karbondioksit salımı ve az yakıt tüketimi değerlerine sahip. Araç, kompakt boyutlarına karşın geniş iç hacmiyle segmentinde referans model olma özelliği bulunuyor.

Yeni C4 Picasso'nun özellikle 5 kişilik versiyonu, sadece bir aile otomobili değil, aynı zamanda bireysel kullanıcıların da beğenerek kullanacakları bir otomobil olması amacıyla tasarlandı. Yeni C4 Picasso özellikle tasarım konusunda şimdiye dek üretime geçen modeller arasında konsept tasarımına en yakın duran model olarak öne çıkıyor.

Tablet teknolojisi kullanılan Yeni C4 Picasso'da ön konsolda 7 inç dokunmatik tablet ekranla aynı zamanda tüm araç fonksiyonlarının kumanda edildiği panel bulunuyor. Buna ek olarak 12 inç panoramik gösterge kullanıcının tercihleri doğrultusunda kişiselleştirme imkanı tanıyor. Farklı grafik tasarımlarıyla farklı temaların seçilmesinin mümkün olduğu ekrana istenilen fotoğraf da yerleştirilebiliyor.

Citroen Baylas Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, yeni C4 Picasso modelinin, Citroen C serisi ürün gamının en prestijli ve markanın imzasını en iyi yansıtan modeli olacağını ifade etti.

Bir önceki C4 Picasso'nun lanse edildiği 2007 yılından bugüne kadar 4 bin 500 adet satıldığını ve yeni C4 Picasso'nun 2014 hedefinin 3 bin adet olduğunu belirten Tatoğlu, bu hedeflere ulaşma konusunda yeni Picasso'nun müşterilere sunduğu farklı teknolojilerine güvendiğini kaydetti.

Kaynak: AA