Konyada Demokratikleşme Paketine Tepki

Kamu-Sen Konya Şubesi üyesi bir grup, Demokratikleşme Paketi'ni protesto etti.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, Camlıköşk'te grup adına yaptığı konuşmada, alfabede olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin yanlış bir yol olduğunu belirtti.

"Bu yol çok dilli, çok milletli, çok başlı bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır" diyen Eriş, "Andımız" uygulamasının kaldırılmasını da eleştirdi.

Sadi Eriş, şunları kaydetti:

"Bu paketle, Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz 'Türklük' yok edilmek istenmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'Öğrenci andı' kaldırılmakta, 'Ne mutlu Tüküm diyene' diyenler susturulmaktadır. Demokratikleşme paketi adı altında açılan, aslında Pandoranın Kutusu'dur. Bu paket, Türklüğün ve Türk milletinin geleceğine döşenen mayınlarla doludur. Bu paketle, tüm milletimizin yasağın kaldırılması yönünde hem fikir olduğu ve hemen uygulamaya geçilmesi mümkün olan, kadınlarımızın inançlarının bir gereği olarak örtündüğü başörtüsü konusu, PKK'nın kirli talepleri ile aynı potada değerlendirilerek siyasi emellere alet edilmekte, kirli taleplerin üzeri örtülmektedir."

Grup üyeleri açıklamanın ardından hep birlikte Andımızı okuyup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA