Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Suriye'de olup biten her şey ama her şey Türkiye'yi ve Türkiye'nin güvenliğini de ilgilendirmekte, Türkiye'yi etkilemektedir" dedi.


Bozdağ, Akdağmadeni Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen 424 adetlik toplu konut ve Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diledi.

Türkiye'nin bayramı huzur içinde geçirdiğini ifade eden Bozdağ, Suriye'de olup bitenlerin Türkiye'yi ve güvenliğini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriye ile 910 kilometre sınırı olduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bazıları Türkiye'yi eleştiriyorlar, 'niye bu kadar ilgileniyorsunuz' diye. Sizin 910 kilometre Suriye ile sınırınız var mı? Suriye'de yangın var, yananların akrabaları Türkiye'nin tarafında. Türkiye'de olanların akrabaları Suriye de. Akrabalık ilişkiniz var mı? Bu yangına karşı biz sessiz durabilir miyiz? Düşünün ki şurada bir komşunuzun evi yanıyor, içinde ailesi, çocukları var, 'imdat' diye bağırıyorlar. Vicdanı, merhameti olan, kısaca insan olmanın niteliklerini taşıyan bir kişiyseniz kulağınızın üzerine yan gelip, gece hiçbir şey olmamış gibi yatabilir misiniz? Yatamazsınız. 'Adam bana ne' diyebilir misiniz? Diyemezsiniz çünkü o yangının dumanı sizi etkiler. O yangında ortaya çıkan kokular sizi etkiler. O yangındaki çığlıklar sizi etkiler, her şeyiyle sizi etkiler. O nedenle Suriye'de olup biten her şey ama her şey Türkiye'yi ve Türkiye'nin güvenliğini de ilgilendirmekte, Türkiye'yi etkilemektedir."

Bozdağ, Türkiye'nin geldiği noktanın her açıdan iç açıcı olduğunu belirterek, insanların gıptayla baktığı bir noktada bulunduğunu, ekonomisi, siyaseti ve yönetimi daha güçlü, daha etkin, daha iyi bir ülke olduğunu vurguladı.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Her yerde başı sıkıştığı zaman 'yardıma koşacak bir güçlü ülke vardır' diye gözünü, kulağını Türkiye'den gelecek sese dikmiş milyonlarca insan var. Biz bunlara tarihimizin hiç ama hiçbir döneminde kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız. Bazıları eleştiriyorlar, 'Bizim de sıkıntımız var, niye oralara gidiyorsunuz' diyorlar ama bizim sıkıntımız olduğunda da başkaları geldi, yardım etti geçmişte. Pakistan'dan, Afganistan'dan Kurtuluş Şavaşı yıllarında, cihan harbi yıllarında Türkiye'ye gönderilen maddi ve manevi destekleri tarih kaydediyor. Kıbrıs çıkarmasında yardımcı olan ülkeleri, örgütleri hepimiz biliyoruz. Van'daki, Kocaeli ve Sakarya'daki depremde Türkiye'nin imdadına koşanları bizler de biliyoruz. Onun için zor zamanda yardım elinizi uzatırsanız dar zamanda size başkaları yardım elini uzatır.

Biz hem büyük bir devlet olmanın, büyük bir millet olmanın gereğini yapıyor hem de insan olanın ve bu medeniyet anlayışının gereği olarak her yere yardım elimizi uzatıyoruz."

- "Eski Türkiye'de bu işleri yapanlar bizden rahatsızlar"

Bozdağ, partisinin iktidar olduğu dönemlerde Türkiye'nin her tarafı ile Yozgat ve ilçelerinin de hizmetle tanıştığını dile getirerek, Taksim Gezi Parkı olaylarına bakıldığında geçmişte milletin imkanlarını kendi imkanları haline dönüştürenlerin birlikte hareket ettiğinin görüldüğünü savundu.

"İmkanları çalınmaz, çaldırılmaz, birilerinin cebine aktarılmazsa Türkiye'nin her şeyi daha iyiye gider" diyen Bozdağ, "Bizim dönemimizde bu anlamda büyük çalışmalar oldu. O yüzden de eski Türkiye'de bu işleri yapanlar bizden rahatsızlar. Bütün işlerini yapıyoruz, her iş daha güzel, daha iyi ama memnuniyet yok. Niye yok? Yol istemiyor, o cebine gireceğini istiyor. Ya hastane? Onu istemiyor, o yine başka şey istiyor. Ya havaalanı? O yine başka bir şey istiyor. He istiyorsun arkadaş sen? Gayrimeşru yollardan, milletin hazinesinden cebine girecekleri istiyor. O zaman kusura bakma. Bizden sana nanik, kuruş çalışmaz. Bu milletin hazinesinden artık güç bulmak isteyenler bundan umudunu kessinler" ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin iktidarında hazinenin imkanlarının sadece milletin hizmetinde kullanılacağına dikkati çeken Bozdağ, Türkiye'de ekonomik ve siyasal değşimler olurken demokratikleşme konusunda da tarihi adımlar attıklarını dile getirdi.

Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakın, Türkiyemizin terör sorunu var. 30 yılı aşkındır mücadele ediyoruz ama terör nasıl önemli bir sorunsa, Türkiye için emin olun, muhalefet sorunu bir o kadar önemlidir. Türkiye'de bir muhalefet sorunu, ciddi muhalefet eksikliği var. Türkiye'de siyaset, proje üretemeyen, bozuk plak gibi aynı yerde dönen anlayış var. İstiyoruz ki herkes proje üretsin, vizyon, geleceğe dair perspektifini ortaya koysun, biz o perspektifle yarışalım. Eğer Türkiye'nin güçlü bir muhalefeti olursa iktidar daha güçlü olur. Türkiye'nin etkili bir muhalefeti olursa, iktidar iyi yaptığı işleri yarın daha da iyi yapar. Türkiye'nin iftira, yalan üzerine kurulu değil, hakikat ve proje üzerine kurulu muhalefeti olursa, emin olun Türkiye'nin iktidarını daha etkin bir şekilde çalıştırır ve bundan her daim Türkiye kazanır ama maalesef biz bu güne kadar başaramadık. Türkiye'nin yollarını, hastanelerini, adliyelerini değiştirdik, hızlı trenlerle buluşturduk.

Demokratikleşme konusunda önemli mesafeler aldık ama Türkiye'nin muhalefetini değiştirmeyi bir türlü başaramadık. O noktada AK Parti, hükümetlerimiz başarısız olmuştur. İtiraf ediyorum, başarısız olduğumuz bir konu var. Türkiye'nin muhalefetinin değişmesini başaramadık ama bunu siz başaracaksınız. Nasıl başaracaksınız? Yapamayanları sandığa gömerek."

Bozdağ'ın konuşmasının ardından protokoldekiler, toplu konutlar ve Akdağmadeni Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin temelini attı.

Kaynak: AA