Başkan Ürgüp'ten Bayramlaşma Töreninde Özbelsan İşçilerine Bayram Müjdesi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde belediye personeli ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Başkan Ürgüp'ten Bayramlaşma Töreninde Özbelsan İşçilerine Bayram Müjdesi

Bayramlaşma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ürgüp, bu bayramın birlikte geçirdikleri 10’uncu bayram olduğunu belirterek; “9 bayramdır sizinle beraberiz, bu 10’uncu bayramımız, seçimden önceki son bayramımız Cenab-ı Allah hayırlara vesile kılsın. Bir süreç içerisindeyiz. 4,5 yılın hesabını rahatça verebilecek bir ortamdayız. Bugün burada özellikle belediyede çalışan her makamdan, şirketlerimizde çalışan her makamdan çok değerli yöneticilerimiz, çalışanlarımız, hepimiz bir aradayız. Belediye büyük bir ailedir. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir aileyiz ve bu şerefli ailenin başkanlığını yapmak benim için büyük bir şereftir” ifadelerini kullandı.

Özbelsan işçileriyle ilgili yaptıkları iyileştirmelere de değinen Başkan Ürgüp, bir de müjde verdi. Ürgüp, şunları söyledi:
"Özbelsan işçileriyle ilgili ciddi manada bir düzeltme yaptık. Asgari ücretin yüzde 5'iyle çalışan 210 işçimiz kalmış, diğerlerini epeyce düzeltmişiz ama yüzde 5 ile çalışana bir şey yapmak gerekiyordu. Yapılacak ihalede asgari yüzde 5 ile çalışan 210 işçi en az yüzde 15 civarında ilave zam alacak inşallah. Yani asgari fiyatımız bizim asgari ücretin yüzde 20'si haline dönüşmüş olacak. Yemek ücretleri Özbelsan’da net 80 liraydı 110 liraya çıkartılacak. Buna göre bir ihale şartnamesi arkadaşlarımız hazırlayacak. Diğer kademelere de kendi durumlarına göre yani aza çok çoğa dengeli bir zam vermek eğilimindeyiz. Zaten asgari ücret yılbaşında artacak. Dolayısıyla hiçbir kamu işçisi belediyenin kamu işçilerine daha doğrusu taşeron işçi diye geçiyor buna artık nasıl bir ad bulacaksak bulmamız lazım, yani bu kardeşlerimizin hakkını Sivas Belediyesinden daha iyi veren bir kurum olmamış olacak. Peki, bunlar yeterli mi, değil ama bu bir zaman ve süreç meselesidir. 5 yılda bu noktaya getirdim bir 5 yılda daha talep ediyorum. Özellikle bir insana ailesi sahip çıkmazsa başkası sahip çıkar mı? Aile arasında şucu bucu olur mu? olmaz. Hangi partili, hangi görüşten, hangi felsefeden, hangi fikirden, hangi inançtan olursanız olun ben sizin inançlarınıza hep saygılı oldum” dedi.

Kaynak: İHA