Chp Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "CHP, 12 Eylül faşizminin tüm karanlığını ortadan kaldıracak, gerçekten özgürlükçü, her türlü vesayetin ortadan kaldırıldığı, bugün yaşadığımız AKP vesayetinin de ortadan kaldırıldığı, YÖK'ün kaldırıldığı, yargının bağımsız olduğu, medyanın bağımsız olduğu bir çağdaş anayasa yapılmasından yanadır" dedi.


Koç, partisinin Samsun İl Başkanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen pograma katıldı.

Partililerle bayramlaşan Koç, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili CHP'ye yönelik eleştirilerini" hatırlatması üzerine Koç, Önder'in ifadelerinin kendini bağladığını söyledi.

"Ona o düzeyde cevap verme durumunda değilim" diyen Koç, "CHP İstanbul'da da Ankara'da da büyükşehir bazında en iddialı adaylarla seçime girecek. Yani ortadan mal toplamaya çalışan, fırsattan istifade etmeye çalışan siyasetçilerin bu gibi söylemleri bir tek kendilerini bağlar. CHP'nin muhatabı değildir" ifadelerini kullandı.

- Yeni anayasa çalışmaları

Yeni anayasa çalışmalarını da değerlendiren Koç, CHP'nin topluma verdiği sözün arkasında olduğunu ifade etti.

"CHP, 12 Eylül faşizminin tüm karanlığını ortadan kaldıracak, gerçekten özgürlükçü, her türlü vesayetin ortadan kaldırıldığı, bugün yaşadığımız AKP vesayetinin de ortadan kaldırıldığı, YÖK'ün kaldırıldığı, yargının bağımsız olduğu, medyanın bağımsız olduğu bir çağdaş anayasa yapılmasından yanadır ve tavrını da bu şekilde koymaktadır" ifadelerini kullanan Koç, bu modeldeki bir anayasanın yoluna en büyük taşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koydurduğunu savundu.

Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"CHP verdiği sözün arkasındadır, kurallarını söylemiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini tarif eden ilk 4 madde konusunda da kırmızı çizgisini belirtmiştir. 'Gelin yapalım' diye daveti ortadadır. Başkanlık talebi masada durduğu sürece anayasanın gerçekleşme imkanı yok gibi gözükmektedir."

Kaynak: AA