Çevre Bakanlığı'ndan 'kaçak Geçiş'Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan 'Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında 'kaçak geçiş ve verilen cezalarla' ilgili haberlerde yer alan bilgilerin tamamen yanlış, tüm iddiaların ise asılsız olduğunu bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında 'kaçak geçiş ve verilen cezalarla' ilgili haberlerde yer alan bilgiler tamamen yanlış, tüm iddiaların ise asılsız olduğunu bildirildi.

Bakan Bayraktar'ın bu tip konularda oldukça titiz ve özenli bir tutum sergilediği belirtilen açıklamada, "Çeşitli görsel, işitsel ve süreli basın yayın organları ile internet medyasındaki pek çok haber sitesinde; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar hakkında yanlış bilgi ve değerlendirmelere dayanan haberler yer almıştır. Bu haberlerde; 'OGS cihazı takılı bakanlara ait kırmızı plakalı makam araçları konvoy halinde yaptıkları geçişlerinde cezalı duruma düştü. En çok ceza, 21 kaçak geçişle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın makam aracına ait.' 'Bakanların kullandıkları makam araçlarının birçoğunun kaçak geçiş cezaları bulunuyor. Örneğin Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından kullanılan makam aracı 21 kez gişelerden kaçak geçmiş ve devlete 2 bin 365 TL borçlu.' Bakanlara ait OGS cihazı takılı bulunan kırmızı plakalı makam araçlarının cezalı duruma düştüğü daha önce gündeme gelmişti. Buna göre en çok cezalı duruma düşen 21 kez kaçak geçişiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu' gibi değerlendirmelere yer verildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yaptığımız araştırma sonucunda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından köprü ve otoyol geçişlerinde kaçak geçişi belgelemek için yerleştirilen kamera siteminde renk ayrımının yapılamaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracımızla aynı plakaya sahip farklı bir araca yazılan cezaların Bakanlığımız makam araçlarına yazılmış gibi göründüğü anlaşılmıştır. Aynı plakaya sahip farklı bir araca kesilen ceza, kamuoyunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a kesilmiş gibi algılanmıştır. Yanlış haberlerin içeriğinin ve veriliş şeklinin düzeltilmesi amacıyla söz konusu medya organlarının uyarılması ve kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur."
Kaynak: İHA