Çesob Başkanı Kılıç'tan Bayram Trafiği Uyarısı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, Kurban Bayramı tatili nedeniyle kara yollarındaki trafik yoğunluğunun arttığına dikkati çekerek, sürücülere uyarılarda bulundu.


Kılıç, yazılı açıklamasında, Türkiye'de özellikle dini bayram tatillerinde, kara yollarında trafik yoğunluğunun önemli ölçüde arttığını ve kazalar nedeniyle büyük acıların yaşandığını belirtti.

Bayramların, hüzünlerin ve acıların değil, mutluluk ve sevinçlerin paylaşıldığı günler olduğunu ifade eden Kılıç, "Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, kurallara uyalım, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayalım. Canınız, canlarımız yanmasın" dedi.

Önceki yıllarda uzun süreli Kurban Bayramı tatillerinde, ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Binlerce insanımız da yaralanmış ve sakat kalmıştır. İstatistikler dini bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında artışın olduğunu ortaya koyuyor. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların 3'te 2'sinin de yerleşim birimleri içinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir."

Kılıç, sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını ve sık sık da mola vermelerini tavsiye etti.

Kaynak: AA