Timav Genel Başkanı Öksüz Açıklaması

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştaya açtığı davaya ilişkin, "Başörtüsü özgürlüğünü 'hukuka açıkça aykırılık' olarak değerlendiren sayın vekile sormak istiyorum. Siz hangi hukuktan bahsediyorsunuz? Sizin hukuk anlayışınız hukuka değil ancak komediye konu olabilir" dedi.


Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal bir yaradan kurtulmayı sağlayan düzenlemenin yargıya taşınmasının, kamu vicdanını derinden yaralayan bir konu olduğunu belirtti.

İnsani ve dini özgürlüğün iptalini isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Mecliste İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmasının trajikomik bir durum olduğunu ifade eden Öksüz, Tanal'ın "Başörtüsü özgürlüğünün uygulanması halinde, telafisi güç veya imkansız zararların doğmasına neden olacaktır" açıklaması karşısında şaşırdıklarını vurguladı.

Bu açıklamanın nasıl bir zarar verebileceğini tahayyül edemediklerini vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:

"Başörtüsü özgürlüğünü 'hukuka açıkça aykırılık' olarak değerlendiren sayın vekile sormak istiyorum. Siz hangi hukuktan bahsediyorsunuz? Sizin hukuk anlayışınız hukuka değil ancak komediye konu olabilir. Türkiye her alanda ciddi normalleşme süreci yaşıyor. Bu başvurunun parti adına değil de bireysel olarak yapılmış olması bir şeyi değiştirmeyecek. Ülkede yıllardır özgürlüğün önünü tıkayan CHP zihniyeti yine iş başında... CHP, demokrasi ve hukuku kendi oyuncağı olarak görmekten, zihni ve vicdani buhranlarını halka dayatma alışkanlığından sıyrılmalıdır.

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi başörtüsü sorunu çözülmüştür. Bundan böyle bu konunun ne şekilde olursa olsun gündeme gelmesi hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir. Bugüne kadar gasbedilmiş bu hak, artık sahibine iade edilmiştir. Kimse bu hakkın bırakın hak sahiplerinden alınmasını, konuyu gündeme taşımayı bile aklından geçirmemelidir. Halkımızın bayram sevincini hiçbir şekilde kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur. Daha özgür bir Türkiye'de bayramlarımızı huzur ve güven içinde geçireceğiz. Tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun."

Kaynak: AA