Chp İzmir İl Başkanlığı Bayramlaşma Töreni

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir'de İSKİ skandalı yaşanmış olsa partinin tüm Türkiye'de çökeceğini söyleyerek, "Demek ki 30 CHP'li belediye başkanımız da bir kuruşluk yolsuzluk yapmadı" dedi.


Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen CHP İzmir İl Başkanlığı bayramlaşma törende konuşan Ali Engin, Kurban Bayramının İzmir'e ve Türkiye'ye barış, huzur, demokrasi getirmesini diledi.

İzmir'de artık her evde bir CHP'linin çalıştığını söyleyen Engin, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmir'in seçmen sayısının 2 milyon 800 bin olduğunu, bu sayısının 3 milyon 500 bine yükseldiğini, parti olarak yeni seçmenlere, gençlere büyük önem verdiklerini ifade etti.

AK Parti'nin seçim stratejisi olarak CHP'li belediyeleri beceriksizlikle suçlayacağını söyleyen Engin, yakın geçmişteki bazı seçimlerde CHP'lilerin MHP'ye ve diğer başka partilere oy verdiğini ancak artık parti olarak kırılmaya tahammül edemeyeceklerini dile getirdi.

CHP'li başkanlarının kente önemli yatırımlar yaptığına işaret eden Engin, "Belediyelerimize büyük baskılar ve engellemeler var ancak İzmir'den İSKİ çıkaramadılar, çıkarabilmiş olsalar dı CHP tüm Türkiye'de çökmüştü. Demek ki 30 CHP'li belediye başkanımız da bir kuruşluk yolsuzluk yapmadı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da yaptığı konuşmada partinin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da bayramını kutladıklarını söyledi.

Törene, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, yerel seçimler için belediye başkan aday adayları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA