Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın bugün ziyaretçi yasağı nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda andiçemediğini, Haberal'ın yarın andiçeceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla verdiği resepsiyona kısa bir süre katılarak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayadı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını nasıl bulduğunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bugün söyledim. Neyse konuşmayayım. Duygusal bir konuşmaydı sonunda'' dedi.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı konuşmasının sonunda 'hizmete devam edeceğim' dedi.

Siz siyasete devam olarak bir şey okudunuz mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "İki türlü de yorumlanabilir. Cumhurbaşkanı olarak millete hizmete devam etmeyecek mi, edecek" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, önceki resepsiyonlara katılmadığı yönündeki bir soru üzerine de "Yok katıldım, bu ikinci mi üçüncü mü oluyor. Katılmıştım daha önce. Ama nedense hiç katılmadığımız yönünde bir algı var. Bunu değiştirmemiz lazım" diye konuştu.

Gazetecinin "Beklenmiyordunuz" sözü üzerine Kılıçdaroğlu, "Erken ayrılsaydım Meclis'ten belki gelmeyebilirdim ama buradaydım. Biraz yoğundum. Şimdi de resepsiyondan ayrılacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bugün Mehmet Haberal'ın yemin edeceği yönünde bir beklenti vardı ama etmedi, gerekçesi nedir?" sorusuna da "Ziyaretçi kabulü olmadığı için yemin etmedi, yarın edecek. Yemin törenine ben de katılacağım" karşılığını verdi.

Buna ilişkin CHP'nin özel bir hazırlığının olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Yok herhangi bir şey yapmayacağız. Kürsüye çıkıp yemin edecek, biz de alkışlayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün TBMM Genel Kurulu'nda katılmasına ilişkin soru üzerine de "Eşinin konuşmasını izlemiştir. Belki kürsüde nasıl görünüyor Sayın Cumhurbaşkanı merak etmiştir" dedi.

Bir gazetecinin "Bugün cevap vermemeye yeminlisiniz galiba" sözlerine ise Kılıçdaroğlu, "Cevap verecek bir şey yok" karşılığını verdi.

Kaynak: AA