Selim 1. Uluslararası Aşık Rüstem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali

Selim Kaymakamlığı ile belediyesince, "Selim 1. Uluslararası Aşık Rüstem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali" düzenlendi.

İlçe merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Eyüp Tepe, festivallerin önemli olduğu belirterek, bu tür organizasyonların ilerleyen yıllarda da yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu'nun önde gelen değerlerinden olan yağlı güreş ile aşıklık kültürünün festivalde yad edilmesinin önemli olduğunu belirten Tepe, "Bu nedenle bu etkinlikleri ve festivali düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl da yine Selim'de ata sporumuz olan cirit müsabakaları düzenlenmişti. Selim ilçemiz Anadolu'daki değerlerimizin yad edilmesi konusunda gerçekten öncü bir rol üstleniyor" dedi.

Tepe, festivale yoğun katılımın kendisini sevindirdiği belirterek, "Bu da şunu gösteriyor; bu etkinlikler, bu festival, bu şenlik bundan sonra da devam edecek inşallah. Yağlı güreş, karakucak… Aslında bizim sporumuz, Kars'ın sporu Karakucak, Edirne'de yağlı güreş. Dolayısıyla bunların hepsi bu Anadolu coğrafyamızın yadigarı, mirasıdır. Bizde inşallah bu festivallerle bu mirası canlı tutmaya ve gelecek nesillere inşallah bunu aktarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Öte yandan festival kapsamında düzenlenen yağlı güreş müsabakalarının birincisi Sakarya Hendek'ten Ahmet Kavakçı oldu.

Festivale, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı ve Selim Kaymakam Vekili Muhammed Gürbüz de katıldı.

Kaynak: AA