Saraçoğlu’ndan ‘demokratikleşme Paketi’ Değerlendirmesi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketin en önemli maddelerinden birinin, kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili olan madde olduğunu söyledi.

Saraçoğlu’ndan ‘demokratikleşme Paketi’ Değerlendirmesi
AK Parti Kütahya İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile ‘Demokratikleşme Paketi’ni değerlendiren İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, paketin açıklandığı 30 Eylül gününü ‘tarihi gün’ olarak niteledi. Demokratikleşme paketinin Türkiye genelinde birçok kesimi sevindirdiğini kaydeden Saraçoğlu, paketin AK Parti Kütahya teşkilatlarını da sevince boğduğunu ifade ederek, “Açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ Kütahya’da kamuoyunda sevinçle karşılandı. Açıklanan paket iktidarımızın 11. yılında bugüne kadar çekilen sıkıntıların bir çözümü olması noktasında çıkan bir paket. Paket hakkında eleştirilerde bulunanlar var, ama biz AK Parti teşkilatları olarak paketin vatandaşımıza olumlu yansıdığını gözlemliyoruz” dedi.

“AÇIKLANAN BU PAKET İLK OLMAYACAK”
Açıklanan demokratikleşme paketinin ilk olmayacağını, bundan sonra da paketlerin açıklanması gerektiğine dikkat çeken Saraçoğlu, “Türkiye artık kendini aşmış bir ülke ve gelişmiş demokrasiye ulaşma noktasında önemli bir adımı açıklanan paketle atmıştır. Paketi iki kısımda incelemek mümkün. Birincisi yasal düzenleme ile faaliyete geçecek kısım, ikincisi ise idare düzenleme gerektiren kısımdır. Daha önceki yasada siyasi partilerin devlet yardımı alabilmeleri için yüzde 7 barajını aşmış olması gerekiyordu. Açıklanan paketle birlikte bu oran yüzde 3’e düşürüldü. Yeni düzenleme ile birlikte artık partilerde tek başkan değil eşbaşkanlık sistemi de getiriliyor. Siyasi partilere üyelik noktasındaki engeller de kaldırıldı. Memurlar artık siyasi partilere üye olabilecek, çalışmalara katılabilecekler. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açılıyor. Paketle birlikte yaşam tarzına saygı, kişisel verilerin korunmasına yönelik haklar, yardım toplamada kısıtlama kaldırılıyor” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ MADDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİ OLMUŞTUR”
Demokratikleşme paketindeki açıklanan maddelerin önem sırasında konulması halinde kendileri için en önemli maddenin kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırılmış olması olduğunu anlatan Saraçoğlu, “Paketteki bütün maddeler önemli. Ancak önem sırasında konulduğu zaman, bizim yüzümüzü güldüren ve vatandaşımızı rahatlatan madde, kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kalkması ile ilgili olan madde olmuştur. Yıllarca insanlarımız bu konuda ıstırap çektiler, eğitimlerini tamamlayamadılar, okullardan atılan öğrenciler, öğretmenlerimiz mağdur edildi. Paketle beraber artık herkes eğitim durumu müsaitse istediği kurumda çalışabilecek, istediği işi yapabilecek. Başı açık ile başı örtülü kardeşlerimizle artık bir barış ortamına girildiğini düşünüyorum. Artık kimse ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeden herkes Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf vatandaşı konumuna gelmiştir” şeklinde konuştu.

Paketin eksik yönlerinin de olabileceğini belirten Saraçoğlu, açıklanan paketle birlikte ilkokullarda andımızın okunmasının kaldırıldığını, romen vatandaşlara yönelik çalışmaların ve diğer bazı yeniliklerin yapıldığını, paketin, toplumun bütün kesimlerini kucakladığını da ifade ederek paketin hazırlanmasında emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA