Kayseri'nin Hünerli Elleri Yarışacak

Kayseri'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Nestle firması tarafından yemek yarışması düzenlenecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Kayseri'nin Hünerli Elleri Yarışıyor" yöresel yemek yarışmasının ikincisinin 5 Ekim Cumartesi günü Kayseri Forum Alışveriş Merkezi'nde düzenleneceğini söyledi.

Kayseri lezzetlerinin daha geniş ölçekli tanınması ve yeni ürünlere dönüşebilmesi için bu tür etkinliklerin çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Taymuş, "Kültür ve Turizm Bakanlığının politikası gereği, yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması, tanıtılması, gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması hedeflerimiz arasındadır. Düzenlenecek olan bu yarışma ile kayseri ilimizin bu zengin mutfak kültürünü bir kez daha gözler önüne sereceğiz" diye konuştu.

Nestle Türkiye Satış Direktörü Hakan Mısri ise Anadolu'nun çeşitli illerinde düzenledikleri aktivitelerle daha fazla ailenin günlük yaşantısının bir parçası olmak istediklerini kaydetti.

Nestle'nin Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Mısri, "İstanbul da 1909 yılında ilk ofisimizi açtığımızdan beri Türkiye'de tüketicilerin hayatında yer almaktan dolayı gurur duyuyoruz. Anadolu'nun zengin mutfak kültürünü derinlemesine anlamak ve tüketicilerimizin hep yakınında olmak bizim için önemli. Bu kültüre katkı yapabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Yarışma, ana yemek, çikolatalı tatlılar ve hamur işleri kategorilerinde yapılacak.

Kaynak: AA