Karadeniz’de Gübre Kirliliği İçin Eğitim Programı Düzenlenecek

Dünyanın en verimli denizlerinden biri olarak bilinen, ancak çevresel atıklar yüzünden hızla kirlenen Karadeniz için Türkiye-Romanya ortaklığı ile uygulanan Avrupa Birliği projesi kapsamında 5-8 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da eğitim programı gerçekleştirilecek.

Ana hedefi, Karadeniz’in kirlenmesine sebep olan faktörler arasında yer alan gübre kullanımının bilinçli olarak yapılmasını temin etmek ve Türkiye’den Of Ziraat Odası, Romanya’dan ise Dünyada Sürdürülebilir Kalkınma için Çevre ve İnsanı Koruma Derneği’nin işbirliği, Trabzon Ticaret Borsası’nın proje ortaklığı ile Aralık 2012’de başlatılan proje 2014’ün sonunda tamamlanacak.

Edinilen bilgiye göre, kirliliğe sebep olanların yerine alternatif gübre çeşitlerinin kullanılmasının sağlanmasına yönelik proje kapsamında toplantılar, Trabzon ve Giresun’da arazi ve denizde incelemelerde bulunulacak. 30 çiftçinin katılacağı toplantılarda yerli ve yabancı bilim adamları ile uzmanlar tarafından, alternatif gübre yöntemleri, çevre kirliliği, organik gübre kullanımı konularında bilgiler verilecek.
Kaynak: İHA