Bdp'li Kürkçü: Başbakan'ın 'olur' Dediği Olmaz, 'olmaz' Dediği Olur

BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsinin ve genel affın gündemde olmadığı yönündeki açıklamaları ile ilgili, “Başbakan’ın 'olmaz' dediği birçok şeyin olduğunu, 'olur' dediği bir çok şeyin olmadığını bildiğimize göre bu bir karine teşkil etmez.

” dedi.

BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsi ve genel affın gündemlerinde olmadığına ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Kürkçü, bugün Parlamento grubu olarak bir toplantı yapacaklarını belirterek, “Orada tüm bu beyanatları ve bilgileri değerlendireceğiz. Medyaya sızdırılanların dışında başka bir bilgi bizde yok. Başbakan’ın 'olmaz' dediği bir çok şeyin olduğunu, 'olur' dediği birçok şeyin olmadığını bildiğimize göre bu bir karine teşkil etmez.” diye konuştu.

Kürkçü, ne olacağına toplumsal hayat ve siyasi güç dengesinin belirleyeceğini aktardı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Cezaevleri Alt Komisyonu’nun, İmralı’ya gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Kürkçü, “Komisyon bir yıl önce İmralı’ya gitmeliydi. Abdullah Öcalan’ın tecridi bir yıl önce başlamıştır. Tecrit bir hak ihlalidir. Bu sistematik hak ihlalini en azından bu iddiayı gidip yerinde görmemiz lazımdı… Artık vekillerimiz gittikten sonra komisyon gitmese de olur.” dedi.

Kürkçü, Balyoz davasında açıklanan gerekçeli karar konusunda ise, "Özel yetkili mahkemeler düşman ceza hukuku uyguluyor." değerlendirmesinde bulundu. Kürkçü, cezaevleri alt komisyonuna yönelik de bazı eleştirilerde bulundu. Kurumlara ve cezaevlerine habersiz gidilmesi gerektiğini aktaran Kürkçü, "Devletin kusurlarını gizlemekle yükümlenmiş gibi hareket eden bir kurul haline gelmeye başladık. Hükümetin icraatlarının aklandığı komisyon gibi çalışıyoruz. Bu ağırıma gidiyor." şeklinde konuştu.

Komisyondan ayrılmayı düşünmediğini söyleyen Kürkçü, "Bu inceleme yöntemi terk edilmeli." ifadesini kullandı .