Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 4 Dereceyle Kars'ta Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Bölgede 194 köye ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölge Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giriyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 2, Erzincan, Ağrı ve Iğdır'da 1, Erzurum'da ise 1 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzurum ve Kars'ta 2, Ağrı'da 3, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede, parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, Erzincan ve Iğdır'da karla karışık yağmur, diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer, gizli buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Yüksek kesimlerde ise çığ ve tipi görülebileceği belirtildi.

Erzurum'da 194 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde 78, Ağrı'da 58, Erzurum'da 23, Ardahan'da 20, Kars'ta 14, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2 santimetre olarak ölçüldü.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA