Eğitim Sen 18.kuruluş Yıldönümünü Türkülerle Kutladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Eğitim Sen’in 18.kuruluş yıldönümü türkülerle çoşkulu bir şekilde kutlandı.

Eğitim Sen 18.kuruluş Yıldönümünü Türkülerle Kutladı
Çaycuma ilçesinde Eğitim Sen’in 18.kuruluş yıldönümü türkülerle çoşkulu bir şekilde kutlandı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Eğitim Sen’in 18. kuruluş yıldönümü türkülerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğe ve 350 kişi katıldı.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan etkinliğe Çaycuma, Gökçebey Eğitim Sen Temsilciliği üyelerinin yanı sıra çok sayıda parti, sendika, dernek yönetici ve üyeleri, emekli öğretmenler ve halk katıldı.

Nursen Aldemir ve İbrahim Erman’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol’un açılış konuşmasıyla başladı.

Akyol, Türkiye'de eğitim ve bilim emekçilerinin mücadelesinin sesi olan Eğitim Sen’in yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin temsilcisi olduğunu söyledi.

Atanamayan 300 bini aşkın öğretmenler başta olmak üzere eğitim ve bilim emekçilerinin sorunların her geçen gün daha arttığına, iş güvencesinin kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Akyol, “Ancak örgütlenerek, mücadele ederek bu sorunları aşabiliriz. Eğitim sen dün olduğu gibi yarında mücadelesine devam edecektir” dedi.

Eğitim Sen’in tarihini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Şevket Göynük ve Atilla Türkoğlu’nun enstrümanları eşliğinde sahneye çıkan Şule Türkoğlu ve Serpil Günaydın Ulu söyledikleri türkülerle dinleyicilere coşkulu anlar yaşattılar. Etkinliğin ikinci bölümünde sahneye çıkan Ruhi Su ekolünün türkülerdeki temsilcisi, İstanbul Devlet Opera Sanatçısı Ufuk Karakoç dinletisi gerçekleştirildi.

Mücadelesine sanat alanında devam ettiğini belirten Karakoç’un; Pir Sultan Abdal, Ruhu Su, Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Muhlis Akarsu türküleri başta olmak üzere Anadolu’nun her yöresinden söylediği türküler büyük beğeniyle dinlendi. Karakoç, Çaycumalı Hüseyin Çakır’a ait “Aman Of” türküsünü de söyledi.

Gecede Ufuk Karakoç, Şule Türkoğlu, Serpil Günaydın Ulu ve Şevket Göynük’ün ve Atilla Türkoğlu ile tayinleri çıkan Eğitim Sen üyeleri Ahmet Eser ve Onur Güvenç’e plaket verildi.

Kaynak: İHA