''Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi''

Kırklareli'de ''Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi'' kapsamında Gıda Analiz Laboratuvarı kuruldu.

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda kurulan laboratuvarda incelemelerde bulunan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, yaptığı konuşmada, Trakya Kalkınma Ajansı destekli 305 lira bütçeyle oluşturulan laboratuvarın Kırklareli'ne olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Gıda analiz işlemlerinin en kısa sürede yapılması için gayret ettiklerini belirten Aykaç, 1 yıl içerisinde 200 analizin ücretsiz olarak yapılacağını belirtti.

Kırklareli'de üretilen ürünlerin analizlerinin en hızlı ve en doğru şekilde yapılacağını ifade eden Aykaç, ''Kırklareli'de üretilen gıdaların analizleri yapılmak için Tekirdağ veya Edirne gidiliyor. Bu hem zaman kaybı hem de işlerin uzamasına neden oluyor. Oluşturulan laboratuvar ile hem zaman kaybının hem de maddi kaybın önüne geçeceğiz. Bu projeyi geliştirmek gayesiyle bir binaya kavuşturmamız gerekiyor. Bu laboratuvarın teçhizatı büyük ölçekte temin edilmiş durumda. Hemen hemen tüm gıdaların analizleri yapılacak'' diye konuştu.

-Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı-

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dibek, mesajında Mumcu'yu özlemle andıklarını belirterek, Mumcu'nun yaşamını Atatürk ilkelerine, toplumun aydınlanmasına adadığını ifade etti.

Mumcu'nun doğru bildiği yolda yürüdüğünü bildiren Dibek, şunları kaydetti:

''Mumcu, 'bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanları' eleştiriyordu. O yazdığı binlerce köşe yazısında, onlarca kitabında hep doğruları söyledi.

Dinin siyasallaştırılması sorununu ilk o fark etti ve bunun yöntemleri üzerinde durdu. O günümüzü onlarca yıl önce görüp yaşanacakları söyledi ve bizi uyardı. Ölümle tehdit ediliyordu ama yılmıyordu. Uğur Mumcu, Tehditlere 'bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi' diyerek yanıt veriyordu.''

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA