Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Akkaya'ya Aa Almanağı Hediye Edildi

Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya AA Almanağı hediye etti.

Vali Yılmaz, ziyaret sırasında, Afganistan'dan Fas'a kadar pek çok kişi ve iş adamı ile görüştüğünü, bu kişilerin Türkiye'yi takip ettiğini ve çok iyi tanıdığını anlattı.

Bu bölgelerle iletişimin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, ''Onların bizim dilimizi öğrenme ihtimali yoksa, biz onların dilini öğreneceğiz. Mesela Çin ve Japonya bizim için çok önemli. Çin'de düzenlenen fuarlara Türk firmaları katılıyor. Çin Türkiye'yi iyi tanıyor. Mermercilik sektörü nedeniyle Burdur'da ev tutuyorlar. Çin ile ticari ilişkilerimiz var. Ayrıca bazı Afrika ülkeleri ile de iletişimimizi güçlendirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Çetinkaya ise AA'nın 6 Nisan 1920'de Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu ve o dönem yeni kurulacak devletin sesi soluğu olduğunu hatırlattı. AA'nın yaklaşık 1.5 yıldır büyük bir atılım içinde olduğunu belirten Çetinkaya, ''Sayın Genel Müdürümüz Kemal Öztürk de yaklaşık 1.5 yıl önce göreve başladı.

Geldikten sonra sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda dünyadaki ilk 5 ajans arasına girilmesi hedefi belirlendi'' dedi.

AA'nın 2020 yılında 100'üncü yılını kutlayacağını ifade eden Çetinkaya, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin aktiviteleri Ortadoğu'da ve dünyada yaygınlaştı. Ajansımız bu konuda önemli bir misyon üstlendi. Ajans 100'üncü yıla hazırlık yapıyor ve çok dilli bir yapıya kavuştu. 1 sene içinde 5 dilde yayına başladı.

Dün Beyrut'ta büro açıldı. Kahire merkezde Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün Arapça yayınları var. O bölgedeki gazete ve televizyonlar için Arapça görüntü ve haber yapılıyor. Türkiye'nin bakış açısını yansıtan haberler yapıyoruz. 2020'ye kadar 11 dilde yayın yapılması planlanıyor.''

Çetinkaya, daha sonra Vali Yılmaz'a 2012 Yılı Almanağı'nı hediye ederek, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk'ün gönderdiği mektubu sundu.

Çetinkaya, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı da makamında ziyaret etti. Çetinkaya, AA olarak Burdur'a önem verdiklerini, kentin tanıtımını, turizm ve iş dünyasını beklentilerini karşılamak istediklerini ifade ederek, ajans olarak yerel unsurları ulusala ve oradan da küresel dünyaya taşımak istediklerini vurguladı.

Akkaya ise Burdur'un küçük bir kent olarak bilindiğini ancak kentin tanıtımı konusunda sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

Kentteki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin tanıtım için güzel çalışmalar yaptığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

''Mermer sektörü Burdur'da çok önemli yer edinmiş durumda. İhracat yapılıyor. Sıkıntımız, bu kadar mermer ocağı olan yerde yeteri kadar fabrika bulunmaması. Kütle mermeri buradan alıp götürüyorlar. Biz mermer ocaklarının yanına fabrikasını da istiyoruz ki gençlere istihdam sağlayalım. Nüfusumuz yaklaşık 250 bin. İnsanımız, istihdam olmadığı için göç olduğunu söylüyor. 'Gidenler dönmüyor' deniliyor. Bunlar bizi üzüyor. Niye bizim gençlerimiz başka yerlere gitsin. Burada istihdam sağlansın nüfus artsın.''

Ziyaretin sonunda Çetinkaya, Başkan Akkaya'ya da Anadolu Ajansı'nın 2012 Yılı Almanağı'nı ve AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk'ün gönderdiği mektubu sundu.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA