Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Topakçı Açıklaması

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Topakçı, ''İnternet kullanan 5 kişiden biri, internet üzerinden alışveriş yapıyor'' dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen 15. Akademik Bilişim 2013 Konferansı'nda konuşan Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Topakçı, Nisan 2012'de gerçekleştirilen Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre Türkiye genelinde hanelerin yüzde 47,2'sinin evden internete erişim imkanına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de bu oranın, birden fazla çalışanı olan girişimlerde ise yüzde 92,5'e çıktığını kaydeden Topakçı, ''Ayrıca e-ticaretin yaygınlaşmasının sonucu olarak internet kullanan 5 kişiden biri, internet üzerinden alışveriş yapıyor'' dedi.

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, internetin yaşamın her boyutunu değiştirdiğini, bu değişimi kontrol altına almanın hem zor hem de tehlikeli olduğunu vurguladı. Akgül, ''Bu nedenle düzenlemelerin asgari, platformdan bağımsız, yavaş ve çok dikkatli yapılması gerekir. İnternet, sosyal ağlarla yeni medyayla kitlesel projelerle pek çok insanı tedirgin ediyor. Biz diyoruz ki internetten korkmayın. Onu öğrenin. Olanaklarını ve olası risklerini öğrenin'' diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, bilgi teknolojilerinin insana hizmet eder hale geldiğini, gündelik hayatı kolaylaştırdığını dile getirdi.

Bilgi teknolojilerinin altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimi gibi konuların ele alınacağı konferans 25 Ocak'ta sona erecek.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA