Adı Evlilik Dışı Skandala Karışan Abd'li Komutan Temiz Çıktı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, haftalardır süren soruşturma sonucunda adı evlilik dışı ilişki skandalına karışan Afganistan’daki ABD askerlerinin komutanı General John Allen’ın temiz olduğuna karar verdi.

Allen, FBI’ya gönderdiği mail ile eski CIA Başkanı David Patreaus’un istifa etmesine sebep olan Jill Kelly ile ilişkisinin olduğu iddia ediliyordu.Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken bazı üst düzey askeri yetkililerin yapılan araştırmalar Sonrası generalin tamamen temiz olduğunu ve Jill Kelly ile herhangi bir bağlantısının olmadığını ifade ettikleri bildirildi.

Yetkililer ayrıca NATO’nun Avrupa Komutanlığı’na aday gösterilen Allen hakkında Beyaz Saray’ın Son kararını henüz vermediğini belirttiler.Soruşturma geçtiğimiz kasım ayında skandalın patlak vermesi Sonucu Savunma Bakanı Leon Panetta tarafından başlatılmıştı. Yaptığı açıklamalarda Allen’a olan güvenini vurgulayan Panetta, komutanın soruşturma boyunca görevine devam etmesine karar vermişti. Allen'nın, Jill Kelly’e 2010 ve 2012 yılları arasında 20 ila 30 bin mail attığı iddia ediliyordu.