İlk Rus Kafilesi Lübnan'a Ulaştı

Suriye'deki olaylar nedeniyle tahliye edilmeye başlayan Rus vatandaşlarının ilk kafilesi Lübnan'a ulaştı.

Rusya devlet haber ajansı Itar-Tass'ın Şam'daki Rusya Büyükelçiliği kaynaklarına dayandırarak verdiği bilgilere göre, ilk aşamada Suriye'deki 50 Rus vatandaşı, Suriye-Lübnan sınırındaki Al-Jdeida Masnaa geçiş noktasına ulaştırıldı.

Rus vatandaşlarının üç otobüsle transfer edildikleri belirtilirken, ilk kafilede Suriye vatandaşlarıyla evli Rus kadınların ve çocukların olduğu kaydedildi. Şam'daki Rusya Büyükelçiliği'nin verdiği rakamlara göre, tahliye için hazırlanan listede toplam 81 Rusya vatandaşı bulunuyor. Geri kalanların tahliyesiyle ilgili ise bilgi verilmedi.

Elçilik ayrıca, Ekim 2012'de yaklaşık bin Rus vatandaşının Suriye'den ayrılma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Beyrut'taki Rusya Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, mevcut tahliyenin önceden planlanan bir işlem olmadığına işaret edildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre de, bugün Rusya'nın yerel saatiyle 12.00'da Yak-42 ve İl-76 tipi iki yolcu uçağı, vatandaşlarının tahliyesi için Beyrut'a hareket etti. Ayrıca bakanlık bünyesinde, Suriye'deki Rusya vatandaşları ve akrabaları için özel bir iletişim birimi oluşturuldu.

Muhabir: Halit Gülşen

Yayıncı: Ogün Duru
Kaynak: AA