BDP'li Aydoğan: 'Katliamı Yapanlar Türkiye’nin Kürt Sorununu Çözmesini İstemiyor'

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Fransa’da 3 kadın teröristin öldürülmesi sonrası yaşananları Cem Ersever cinayetine benzeterek, “Bu suikastı, katliamı yapanlar Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesini istemiyor” dedi.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, bu suikastı gerçekleştirenlerin Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesini istemeyenler olduğunu ifade ederek, "Türkiye’ye barış gelmesini istemeyenler ise, elbette arkasında delil bırakmayacaklardır. Dünyada birçok olaylar böyle olmuştur. Delil bırakmak demek bu işle ilgili sorumluğu üstlenmek demektir. Bu da katliamı gerçekleştiren ülkeler için iyi olmaz tatbiki. Bilemiyoruz tabi, öyle bir şey var mı yok mu?" dedi.

Cem Ersever'in ölümünü örnek gösteren Aydoğan, şunları kaydetti: "1990 yıllarda faili meçhul cinayetlerin yaşanmasında, köy yakmalarında, insanların asit kuyularına atılmasında sorumlu biridir. Eğer yaşamış olsa idi, bütün bunlar bir şekilde açığa çıkacaktı. Yani bir Ergenekon örgütünün bunları örgütlediği ve açığa çıkmaları mümkün olacaktı. Ama Cem Ersever de kendisinin işlediği cinayetler gibi faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Kimin ve nasıl öldürüldüğü belli olmadı. Dolayısıyla konuyla ilgili tek tanığı ortadan kaldırmış oldular. Bu mantık tabi ki, dünyanın her tarafında geçerli. Böyle olmuş olabilir.”
Kaynak: İHA