Sorgun Dost Gönüller Dayanışma Derneği Hizmete Açıldı

Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sorgun Dost Gönüller Dayanışma Derneği Hizmete Açıldı
Sorgun El Sanatları Merkezinde düzenlenen açılış törenine İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Özdemir, Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Güler, Konya Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Mutlu, İstanbul Biseg Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ceylan ve çok sayıda vatandaşlar katıldı Açılış Sorgun Garajlar Yeni Cami imamı Ahmet Çınarçetin’in okuduğu kuran-ı kerim ile başladı.

Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Tatar yaptığı açılış konuşmasında, 2012 yılının Mayıs ayından bu yanı Sorgun merkez ve köylerinde toplam 2 bin kişiye giysi, 400 aileye ise gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Tatar,“Sorgun Belediyesi tarafından Derneğimize El Sanatlar Merkezi içerisinde bir yer tahsis edildi. Bizler bu fani dünyada elimizden geldiği kadar yardıma muhtaç olan ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Bundan böyle derneğimiz tarafından tespit edilen yardıma muhtaç olan ailelerimize düzenli bir şekilde yardım edeceğiz “dedi.

Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç’ta, Sorgun’da böyle bir derneği kurulması kendilerini çok mutlu ettiğini, Sorgun’da gerçekten böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, bu tür dernekler sayesinde Sorgun’da yardıma muhtaç olan aileleri kolayla ulaşılabileceğini, Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Sorgun’da çok iyi işler yapacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından törene katılan Konya Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Mutlu, İstanbul İşadamı ve Gönüllüler Grubu Başkanı İbrahim Ceylan’a yapmış oldukları maddi ve manevi desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından plaket verildi.

Daha sonra kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti .
Kaynak: İHA