Sünnet İle Alay Eden Dunkel Partisinden De Tokat Yedi

Müslüman ve Yahudilerin sünnet uygulaması hakkında "Bıçağı bileyin, bir şarkı söyleyin-Ucundaki deriyi kesiverin" şeklinde aşağılayıcı bir şiir kaleme alan Yeşiller Partisi adayı Ulf Dunkel, yoğun eleştirilerden dolayı 20 Ocak'ta Aşağı Saksonya eyalet seçimlerinde seçilse bile milletvekili olamayacak.

Oy pusulaları basıldığı için adaylığının iptalinin söz konusu olmadığı belirtilirken, Yeşiller Eyalet Başkanı Anja Piel antisemitizm ve yabancı düşmanlığı içeren açıklamaları parti olarak kabul etmediklerini söyledi.

Aşağı Saksonya eyaletinde parlamento seçimlerine 3 haftadan az bir zaman kala Müslüman ve Yahudilere hakaret eden Yeşiller adayı Ulf Dunkel aldığı büyük tepkilerden dolayı seçilemeden milletvekilliğinden istifa etmek zorunda kaldı.Sünneti ile ilgili "Bıçağı bileyin, bir şarkı söyleyin-Ucundaki deriyi kesiverin" isimli şiiriyle dalga geçen, sünneti yaptıranlar için de “kör fanatikler” gibi aşağılayıcı sözler sarf eden Dunkel'e Müslüman ve Yahudilerden büyük tepki geldi. Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Dieter Graumann, Dunkel'in sünnetle ilgili açıklamalarını "Müslüman ve Yahudilere karşı nefret ve kibirle karışık üstünlük sağlamaya çalışmak" şeklinde nitelendirdi. Yeşiller Partisi'nin de Dunkel'i milletvekilliği adaylık listesinden çıkarmasını isteyen Graumann, “Saldırgan, küstah ve hoşgörüsüz birinin demokratik bir partide yer yok.” açıklamasını yaptı. Aşağı Saksonya'da 20 Ocak tarihinde yapılacak eyalet parlamento seçimlerinde Yeşiller Partisi tarafından 34'üncü sıradan aday gösterilen ve kendi seçim bölgesi olan Cloppenburg'dan direk aday olan Dunkel seçilmesi halinde bile göreve başlayamayacak.Yeşiller Partisi Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı ve partisinin eyalet parlamento seçimlerinde birinci sıra adayı olan Anja Piel konuyla ilgili NDR 1'e yaptığı açıklamada Dunkel'in istifasının istendiğini, açıklamalarından dolayı hukuki inceleme başlatılacağını belirterek, “Bu bir uyarı da olabilir, partiden ihraç da olabilir.” dedi.

Piel ayrıca parti olarak hiçbir şekilde antisemitizm ve yabancı düşmanlığına yönelik açıklamaları tasvip etmediklerini kaydetti.

Yeşiller Cloppenburg Bölge Sorumlusu Michael Jäger'de oy pusulaları basıldığı ve mektupla oy kullanacak seçmenlere postalandığı için Dunkel'in şu anda adaylıktan çekilmesinin mümkün olmadığını ancak seçilmesi durumunda görev mazbatasını alamayacağını söyledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevap vermeyen Ulf Dunkel ise Facebook'taki sayfasında sünnet ile ilgili söylediklerinin yanlış anlaşılmış olmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Almanya'da Müslüman ve Yahudilerin olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Dunkel, sadece sünnet uygulamasını ve bunu savunanları eleştirdiğini ifade etti.