Emekli Öğretmenin Son Dersi Organ Bağışı

Bursa'da geçirdiği beyin kanaması ile gözlerini hayata yuman 55 yaşındaki emekli öğretmen, bağışladığı organları ile herkese hayat dersi verdi.

Emekli Öğretmenin Son Dersi Organ Bağışı
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan operasyonda 2 çocuk babası Hasan Dokuzoğlu'nun böbrekleri, karaciğeri ve korneaları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu. Bursa'da geçirdği beyin kanaması sebebi ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde detavi altına alınan 55 yaşındaki emekli öğretmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dokuzoğlu ailesinin organları bağışlaması ile birlikte, harekete geçen Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi, 2 çocuk babası Hasan Dokuzoğlu'nun böbrekleri Bursa Acıbadem Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıtlı bulunan hastalara, karaciğeri Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesindeki hastaya ve korneaları ise Uludağ Üniversitesi Göz Bankası'nda kayıtlı bulunan hastalara nakledilmek için alındı

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Salih Gülten, "Organlarını bağışlayan öğretmenimiz, hayatını kaybettikten sonrada insanları aydınlatmaya devam ediyor. Ailesine ve tüm milli eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Öğretmenimiz organ bağışı kültürünün oluşmasında büyük bir adım attı. Böbrekler belli testlerden sonra Bursa'daki nakil bekleyen hastalara nakledilecek. Karaciğeri ise uçak ambulans ile Malatya'da nakil bekleyen hastaya nakledilecek. İnşallah hayırlı olur" diye konuştu.

Kaynak: İHA