Tikon, Rtük İhalesini Yargıya Taşıyacak

Tüm İletişim Konfederasyonu Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun hazırlıklarını sürdürdüğü frekans ve sıralama ihalesini yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Açıkkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin sorun çıkarmak değil doğacak kaos ortamından ülkeyi ve medya kuruluşlarını korumak olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu ve üyeleriyle uzun süredir bu ihalenin şartları üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Açıkkol, ''Hukukçulardan, öğretim üyelerinden, siyasi parti temsilcilerinden ve farklı sivil toplum kuruluşlarından aldığımız görüş ve değerlendirmelerde ciddi bir memnuniyetsizlik söz konusudur. RTÜK tarafından ilan edilen ve uygulama konusunda kararlı yaklaşım sergilenen frekans ihalesi, bu haliyle ülke kaynaklarını heba edecek, zaman ve emek kaybına neden olacaktır'' diye konuştu.

Mevcut yönetmelikte ciddi yasal sorunlar bulunduğunu belirten Açıkkol, RTÜK üyelerinin bile hukuka ve genel yayıncılık temayüllerine aykırı buldukları bu yönetmeliğin sektörde büyük hayal kırıklığı yarattığını ve mahkemeden döneceğini ifade etti.

-Yerel Televizyonlar-

Yerel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çetinkaya ise yıllardır her türlü özveri ile yayın yapan ve çok sesliliği kendisine misyon edinen, bu konudaki gelişmelerin gizli kahramanı olan mevcut yerel medya kuruluşlarının, yayınlarını sürdürmeyi çoktan hak ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu, yasal zeminin de ötesinde yerine getirilmesi gereken bir vefa borcudur. Yerel televizyonlar olarak her türlü platformda hak arayışımızı sürdürmekte kararlıyız. Geçmişte bu tür haksızlıklar karşısında kazandığımız başarılar, mücadelemizde bize güç vermektedir.''

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA