Yangında Ölen Liseli Gençler Dualarla Uğurlandı

Zeytinburnu’nda, yangında hayatını kaybeden Enes Yılmaz ve Bedirhan İkikardeş, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İki genç cenazeye katılan yüzlerce kişinin dua ve gözyaşları eşliğinde Son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz ve İkikardeş 'in yakınları ise cenazede güçlükle ayakta durabildi.Çırpıcı Mahallesi 'nde bir binanın çatı katında çıkan yangın Sonucu hayatını kaybeden Enes Yılmaz ve Bedirhan İkikardeş 'in cenazeleri, Adli Tıp Kurumu 'ndaki incelemelerin ardından ailelerine teslim edildi. Yakınları tarafından Son kez evlerinin bulunduğu sokağa getirilen Yılmaz ve İkikardeş 'in cenazesi helallik alınmasının ardından Köşeli Camii 'ne götürüldü. Ölenlerin yakınları gözyaşları arsında cenazelerin arkasından el salladı.Yangında hayatını kaybeden gençler için Zeytinburnu Köşeli Camii 'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk 'un kıldırdığı cenaze namazına ölenlerin yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve CHP İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Ölen gençlerin babaları Necati Yılmaz ile Fahrettin İkikardeş, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Ağlayarak sarılan iki baba, birbirine destek olmaya çalıştı. Oğlunun tabutunu seven Fahrettin İkikardeş sürekli Allah 'tan kendisine sabır vermesi yönünde dua etti. Camiyi, avlusunu ve sokakları doldurun yüzlerce kişi, iki genci Son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurladı. Bedirhan İkikardeş ile Enes Yılmaz cenaze namazının ardından Ayvalık Mezarlığı 'nda toprağa verildi.