Gümüşhane'de ''kalandar Gecesi'' Düzenlendi

Gümüşhane'de ''Kalandar Gecesi'' düzenlendi.

İkisu, Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İkisu, Tarsun Artabel Vadisi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tacettin Üçel, siyasi parti başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mayda, yaptığı konuşmada, Türk milletini diğer milletlerden ayrı kılan en büyük özelliğin birlik ve beraberliğinin olduğunu belirtti.

Türk milletini belirgin yapan, diğer milletlerden ayıran özelliğinin, kültürel birlikteliği, dayanışması ve yardımlaşması olduğunu ifade eden Vali Mayda, ''Bugün güzel bir tabloyu hep beraber yaşıyoruz. Gümüşhane'nin her yanında görüldüğü üzere bugün köy derneklerimizin teşkil ettiği bir güzel programda buluştuk. Acılar paylaşılır azaltılır, sevinçler paylaşılır artırılır. Bu kültürün özellikle yaşatılması ve sonraki nesillere alıştırılması, yerleştirilmesi de önemli bir unsurdur'' diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Baki Telli de derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu kaydederek, ''Dernekler birlikteliği, kaynaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatmayı hedefler ve bunları esas alır. Bu güzel etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz'' dedi.

Yerel sanatçıların sahne aldığı program, geceye katılanların davul zurna eşliğinde horon oynamasıyla sona erdi.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA