Bingöl'de Seyyar Oto Galerilerine Ceza

Bingöl kent merkezinde park yasağı bulunmayan caddelerde park eden ve üzerine ''satılıktır'' ibaresi yazılı tabela konulan araçlara para cezası verilecek.

Bingöl Vali Yardımcısı Alper Çığ başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonu, kentin trafik sorunlarını ve çözüm önerilerine ilişkin bazı kararlar aldı.

Komisyon üyeleri Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Kurum, İl Jandarma Komutanlı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Yener Güvercin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Berdibek, Karayolları 84. Şube Şefliği Bakım ve Trafik Teknik Görevlisi Saim Gende ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram'ın katıldığı toplantıda alınan kararlar yazılı olarak açıklandı.

Açıklamada, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu İnönü, Özgürlük ve Cumhuriyet Caddesi Kavşağı arasındaki yolun her iki tarafına park yasağı konulmasının trafik akışını kolaylaştıracağından, Mareşal Fevzi Çakmak, Mehmet Akif Ersoy, Fuzuli ve Yavuz Selim Caddesinin Beşyol'a çıkan noktalarına ve Beşyol Meydanı'na park yasağı konulmasına, buraya park edecek araçlara trafik ekipleri ve MOBESE kanalıyla ceza yazılması ve bu noktalardaki seyyar satıcıların kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Park yasağının bulunmadığı caddelerde park eden ve üzerinde 'satılıktır, kiralıktır' gibi ifadeler yer alan araçlara ceza yazılacağının da belirtildiği kararda, ''Genç, İnönü, Hastane ve Kültür caddesinde araç üzerlerine 'satılık, kiralık, rent a car ve galeri tabelalı araçlar ile satılmak amacıyla şahıslar tarafından bırakılan araçlara' park yasağı konulmasına ve bu tür araçlara, trafik ekipleri ve MOBESE tarafından cezai işlem uygulanmasına, İl Trafik Komisyonu üyelerince oy birliği ile karar verilmiştir'' denildi.

Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA