Bahçeli'nin korumaları ile gazeteciler birbirine girdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Silivri İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bahçeli'nin korumaları ile gazeteciler arasında arbede yaşandı.

Bahçeli'nin korumaları ile gazeteciler birbirine girdi
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret edecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Silivri'deki ilk durağı ilçe teşkilatı oldu.

Bahçeli, burada'Devletin başına devlet gelecek' sloganları ile karşılandı. Bahçeli, ilçe binasına girdikten sonra bir gazetecinin görevini yerine getirmesiyle ilgili şikayetini dinledi. Gazeteci Bahçeli'ye hitaben'Sayın Bahçeli, elemanlarınız çok terbiyesiz. Beni rahatsız ve taciz ettiler.' diye şikayette bulundu.

Daha sonra Bahçeli'nin, ilçe teşkilatıyla basına kapalı görüşeceği belirtilerek, basın mensupları bina dışına çıkarıldı. Bu sırada partililerden biri Bahçeli'ye hitaben konuşan haberciyi Ocak Başkanı'nın çağırdığını bildirdi ancak gazeteci bu isteği yerine getirmedi.

Bu olaydan kısa süre sonra da teşkilatın bulunduğu binanın kapısı bir anda karıştı. Kimliği açıklanmayan bir kişi Samanyolu Televizyonu'nun Muhabiri Mustafa Kurtaran ile Kameramanı Ali İhsan Yıldırım'a,'Kimsin sen ocak başkanını çağırıyorsun' diyerek yumruklu saldırıda bulundu. Kavga, diğer partililer ile polisin araya girmesiyle yatıştırıldı. Yaklaşık bir saat ilçe binasında kalan Bahçeli, buradan ayrıldıktan sonra polis, Kurtaran ve Yıldırım'a saldıran kişiyi basın mensuplarının şikayeti üzerine gözaltına aldı.

KINAMA


TGC: GAZETECİLERE FİZİKSEL SALDIRI OLAĞANLAŞTIRILDI


TGC Yönetim Kurulu Samanyolu TV ekibine ve yerel basına yapılan saldırıyı kınadı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak Samanyolu TV ekibine ve yerel basına yapılan saldırıyı kınadı.

2013 yılında her hafta, bir olayı izleyen gazete ya da TV ekibine saldırı olduğuna işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamada “gazetecilere fiziksel saldırının olağanlaştırılması endişe vericidir. Son olarak Samanyolu TV ekibi ve Silivri'de yerel basında çalışan bazı gazeteciler saldırıya uğramıştır. Olayı kınıyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz' dedi.

Türkiye'de gazetecilerin sözlü, yazılı ve fiziksel olarak saldırılması alışkanlığının 2013 yılında da artarak sürdüğüne dikkat çekilen yazılı açıklamada şöyle denildi. “Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli işlevidir. Ne yazık ki, Türkiye'deki güç odakları bu demokratik gerçeği yok saymak konusunda direniyor. 2013 yılının ilk ayında da hemen her hafta bir olayı izleyen gazete ya da TV ekibinin saldırıya uğradığını görüyoruz. Son olarak Samanyolu TV ekibine ve Silivri'de yerel basında çalışan bazı gazetecilere yönelik bir saldırı meydana geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile partililerin Silivri Cezaevinde eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaretlerini izleyen Samanyolu TV ekibine ve Silivri'de yerel basında çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz.'

Gazeteciler dayak yemek için değil, haber yapmak için var

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Silivri İlçe Başkanlığı ziyaretini izleyen gazetecilerin, bir grubun saldırısına uğramasını kınadı.

Sertel, Devlet Bahçeli'nin ziyaret ettiği MHP Silivri İlçe Başkanlığı önünde bekleyen Samanyolu Haber ekibinden muhabir Mustafa Kurtaran ve kameraman Ali İhsan Yıldırım'ın bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırganların kameraman Ali İhsan Yıldırım'ı darp ettiğini, saldırı sonrası olay yerinde arbede olduğunu ve gazetecilerle parti mensupları arasında uzun süreli tartışma yaşandığını belirten Sertel, şunları kaydetti: ”Görevi başındaki meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı kınıyorum. Güvenlik güçleri gazetecilere yönelik saldırılara asla müsamaha etmemelidir. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin rahat çalışabilmesi için gerekli önlemleri almalıdır. Gazeteciler dayak yemek için değil, haber yapmak için var. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev biliyor, saldırganlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”