Zeyniler Köyü Muhtarı Yıldırır Açıklaması

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin'in romanından sahneye uyarlanan ''Çalıkuşu'' balesi Bursalı sanatseverle buluştu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde , Adım Adım Anadolu Bursa Buluşması ''Kadınlar için İş Fırsatları'' konulu panel kapsamında sahnelenen baleye çok sayıda Bursalı ilgi gösterdi.

İçel Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve İçel Devlet Opera ve Balesi'nin sanatçı kadrosuyla sahnelenen eseri, Çalıkuşu romanının başkahramanı Feride'nin öğretmenlik yaptığı köy olarak bilinen Zeyniler köyünden de çok sayıda kişi izledi.

Baleyi izlemeye gelen Zeyniler köyü muhtarı Mahmut Yıldırır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalıkuşu balesini izlemek için köyden yaklaşık 50 kişinin geldiğini belitti.

Yıldırır, ''Katılımdan çok memnunuz. Köyümüzün adının böyle bir programda geçmesi bizi onurlandırdı. Yetkililere, köyümüzün adını bu vesilelerle duyurdukları için teşekkür ederim'' ifadesinde bulundu.

Köylülerden Nazmiye Yıldırır ise ''Zeyniler köyüne 30 yıldır yürüyerek gidip geliyorduk. Şimdi yolumuz açıldı. Bu sene de elektriğimiz geldi, köyümüz ışıl ışıl oldu. Elektrik gelmeden ütüyü ocakta ısıtıp öyle ütü yapardık. Duydum ki; Zeyniler köyü için bir bale hazırlanmış. Balenin Çalıkuşu olduğunu da duyunca koşa koşa geldim. Hiç tiyatroya gitmemiştim, buraya gelerek çok onurlandım. '' dedi.

Eserde başlıca rolleri; Özlem Büşra Ay, Meltem Ayar, Özge Uzun Ösmen, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Pınar Humar, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Burak Cebeci, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Tarkan Günal ve Tolga Ergen dönüşümlü olarak paylaştı.

Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin kullanıldığı, libretto, reji ve koreografisini dünyaca ünlü koreograf, devlet sanatçısı Merih Çimenciler'in yaptığı 'Çalıkuşu'' balesi, Türkiye prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynamıştı.

Muhabir: İsmail Ersan/Harun Kaymaz

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
Kaynak: AA