Kuşadası’nın Hollanda’da Tanıtım Çıkarması

Kuşadası'nın Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtıldığı stant ilgi oldu.

Kuşadası’nın Hollanda’da Tanıtım Çıkarması
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği (KODER) tarafından gerçekleştirilen fuarda açılan Kuşadası standı fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden biri oldu. Korumar Hotel, Pine Bay Holiday Resort, Charisma Hotel, Sea Light Hotel, Palmin Hotel, Batihan Hotel, Ephesia Hotels, Değirmen Restaurant ve Oleatrium Zeytinyağı Müzesi ile Kuşadası Üniversal Hastanesi’nin paylaştığı 50 metrekare büyüklüğündeki stantta, Kuşadası’nın etkin şekilde tanıtımı yapılıyor. Fuara çok sayıda otel ve seyahat acentesi sahibinin yanı sıra, Kuşadası Belediyesi yetkilileri de katıldı.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ve Belediye Meclis üyesi Erdoğan Elçi’den oluşan Kuşadası Belediyesi ekibi, turizmcilere destek vererek, Kuşadası’nın tanıtım çalışmalarında yer aldı

Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, Hollanda’nın Kuşadası açısından önemli bir Pazar olduğunu belirterek, “Londra ile tanıtım alanında başlatılan çalışmalar Utrecht fuarında da devam etti. Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde New York, Brüksel, Milano, Berlin ve Bükreş’te de Kuşadası’nın etkin şekilde tanıtımı için çalışmalarımız sürecek“ dedi.

Uluslarası Utrecht Turizm Fuarı’nı değerlendiren KODER Başkanı Tacettin Özden de, “Kaynaklarımızı ve sinerjilerimizi birleştirdik. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun katılımla çok daha iyi tanıtım çalışmaları yapacağımıza eminim. Bu birliktelik ile Kuşadası verimli bir şekilde tanıtıldı. Destinasyon tanıtılırsa, destinasyona talep olursa, bundan bölgedeki her işletme fayda sağlar. İlk alınan rezervasyon bilgilerine göre Hollanda pazarında satışlar iyi. Rezervasyonlar bazı otellerde geçen yıldan daha iyi, bazı otellerde ise geçen yıl ile aynı görünüyor. İzmir havaalanı şu anki sayılara göre artışta. 2013 için beklentimiz; 2012 yılı rakamlarına yakın bir doluk ile sezonu kapatacağımız yönündedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA